Cât câștigă un angajat la Carrefour. Se poate trăi, în România, cu astfel de salarii?

bani
bani

V-ați întrebat vreodată cât câștigă un angajat la Carrefour România?

Conform Undelucram.ro, salariile se pare că sunt destul de mici. De exemplu, un lucrător comercial ar câștigă lunar, potrivit acestei surse, 2500 lei + tichete de masă în valoare de doar 200 de lei.

Un colector comenzi online ar câștiga lunar 2500 lei + tichete de masă în valoare de 700 lei.

Un recepționer marfă ar câștiga 1970 lei, conform sursei citate.

Un manager raion legume fructe ar câștiga 2800 lei.

Dacă ești responsabil marketing poți câștiga 6000 lei.

 

Sumele pot varia în funcție de experiență.

 

VEZI ȘI: Ce nu spune nimeni despre angajații de la hipermarketul unde un lucrător cerșea în timpul programului. Legătura dintre coșul de cumpărături de 500 de lei și salariile vânzătorilor

 

 

Amintim că în luna martie, angajații Carrefour România au protestat din cauza salariilor mici pe care le primesc.

 

La acel moment, sindicaliștii spuneau că „peste jumătate din angajații Carrefour primesc un salariu net în jur de 2.000 de lei, la care se adaugă aproximativ 700 de lei în tichete de masă”. 7.000 de angajați ai retailerului francez Carrefour au protestat în România în urmă cu câteva luni. 200 dintre aceștia au pichetat, timp de două ore, sediul companiei din Capitală, în semn de protest față de decizia managementului de a nu le majora salariile.

 

Redăm mai jos poziția oficială a retailerului în contextul grevei:

„Înțelegem și respectăm dreptul angajaților de a-și comunica liber dorințele și inițiativele. Principala noastră preocupare este bunăstarea angajaților și facem toate eforturile pentru a le oferi un cadru de lucru sigur și stabil, precum și de a-i susține în dezvoltarea lor personală și profesională.

Ne-am arătat constant suportul față de inițiativele demarate de către sindicate, iar în ultimii 3 ani am reușit să creștem venitul total al angajaților noștri, să îmbunătățim pachetul de beneficii și compensare. În prezent, le oferim angajaților noștri un pachet extins de beneficii, în linie cu acordurile colective de muncă aflate în vigoare până în iulie 2024.

Bonurile de masă în valoare de 35 lei/zi, peste practica uzuală din piață, precum și de o serie de beneficii suplimentare se adaugă la venitul lunar – prima de fidelitate pentru cei cu vechime în companie, sporurile de noapte și de weekend, spor pentru zilele de sărbătoare națională lucrate.

Mai mult, colegii noștri beneficiază de asigurare medicală privată, primă de vacanță, primă de Paște, Crăciun, precum și prima pentru evenimente majore din viața lor, precum căsătoria sau nașterea unui copil. În plus, am lansat deja invitația pentru a începe negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă anticipat, imediat după sărbătorile de Paște. Suntem deschiși la dialog și vom continua discuțiile cu reprezentanții sindicatelor, având încredere că vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru angajații noștri”, a transmis Carrefour într-un comunicat după protestul angajaților.

Angajații din retail se plâng adesea de salariile mici din mai multe motive:

Salariile de bază pentru lucrătorii din retail tind să fie la nivelul minimului pe economie sau puțin peste, ceea ce poate fi insuficient pentru a acoperi costurile vieții, mai ales în marile orașe.

Lucrătorii din retail se confruntă adesea cu un volum mare de muncă, care include ore suplimentare, activități multiple (casierie, aranjarea produselor, curățenie), fără o compensație adecvată pentru efortul depus.

Munca în retail poate fi solicitantă fizic și mental. Angajații pot fi nevoiți să stea în picioare ore îndelungate, să gestioneze situații dificile cu clienții și să se adapteze la schimburi variabile, care afectează echilibrul între viața profesională și personală.

Angajații pot percepe un contrast puternic între veniturile și profiturile mari ale unei companii multinaționale precum Carrefour și salariile lor relativ mici, ceea ce duce la un sentiment de nedreptate. În contextul creșterii inflației și al costului ridicat al vieții, salariile mici devin și mai greu de suportat, deoarece puterea de cumpărare a angajaților scade, iar aceștia au dificultăți în a-și acoperi cheltuielile de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel