Sărbătoarea Paștilor este aproape, iar prețul cărnii de miel redevine un subiect de interes pentru mulți români.
Un kilogram de carne de miel în carcasă se vinde într-un supermarket cu 48,90 de lei, în timp ce în alte piețe prețul pentru carnea de miel este între 39,99 și 41 de lei pe kilogram, conform Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, citată de Biz Brașov.
De asemenea, pe platforma OLX, un kilogram de carne de miel variază între 40 și 50 de lei.
În plus, pe lângă creșterea prețului cărnii de miel, și prețul legumelor s-a dublat. Trufandale vor fi mai scumpe în această primăvară, potrivit fermierilor, iar motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că vremea capricioasă de la începutul anului a afectat culturile.
Fermierii spun că primele roșii românești ar putea ajunge în piețe în luna mai, dar vor fi mai scumpe cu cel puțin 30% decât cele din import.
„Toată noaptea, din oră-n oră, venim băgăm pe foc cărbuni, lemne, ce pot sa țin o temperatură constantă la 20 de grade. Încălzirea a ajuns… până acum undeva la 4.000 de lei”, a declarat Sorin Vancea, fermier, potrivit observatornews.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu