EXCLUSIV  Cât costă o chirie în Marea Britanie și de ce salariu ai nevoie pentru un trai decent / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Cristian Stîncanu, directorul Organizației Non-Profit "My Romania Community", care ajută românii din Marea Britanie, a fost invitat la emisiunea "Departe de România", moderată de Gabriel Nuță-Stoica, unde a vorbit despre prețul chiriilor în Marea Britanie și care este salariul minim necesar pentru a putea trăi decent acolo. 

Cât costă chiria în Marea Britanie? 

„Imaginați-va că un apartament decent cu două camere are o chirie de aproximativ 1300-1350, dar asta undeva în jurul Londrei, nu în centru, nici nu se poate pune problema. Acolo sunt prețuri care încep de la 4000 până la 6500 de lire.", a spus Cristian Stîncanu.

„Cine își permite să stea acolo?”, a întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

„Cei care câștigă foarte mulți bani, pentru că sunt și oameni care lucrează în diferite domenii unde se câștigă extraordinar de mult, dar nu vă închipuiți că acele locuințe care se închiriază se închiriază pe termen de 20, 30 de ani. Omul are un proiect în Londra pentru 3-5 ani, compania respectivă plătește, el locuiește. Cam așa funcționează lucrurile.”, a spus Cristian Stîncanu.

„Da, am înțeles. Banii vin din altă parte.”, a spus Gabriel Nuță-Stoica.

„În jurul Londrei costul este doar pe chirie la care se mai adaugă aproximativ între 300 și 400 de lire pentru curent, cheltuieli, apă și așa mai departe. Apoi e acea taxă de council tax. După care, dacă mai ai și parcare rezidențială, și aceea costă și de acolo începe toată povestea. Telefon ai nevoie, copiii au nevoi.

În general îți trebuie un venit de persoană între minim 2000-2500 și 4000 de lire, ca să poți salva ceva, să poți avea un concediu, adică să poți ține o mașină pentru că o asigurare la o mașină e undeva între 500-1000 pe an. Toate acestea se strâng în jurul tău și chiar dacă nu ai fi tu prea muncitor de felul tău, ești cumva împins să muncești pentru că ai nevoie pentru un minim confort.”, a spus Cristian Stîncanu la emisiunea „Departe de România" de la DC News.

 

VEZI ȘI: Balanța între muncă și viață socială. Cum ajung românii din străinătate la epuizare / video 

„Muncim, probabil că în altă țară, mai mult decât în România. Ajung românii de acolo la fenomenul de epuizare?”, a întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

„Ajung. Ideea este că noi nu am primit educația necesară cu privire la balanța între muncă și viață socială. Noi nu am învățat în România despre așa ceva. Noi venim, ne bucurăm foarte mult că facem bani, strângem sume exorbitante, muncim, limităm mâncarea, limităm transportul, limităm orice ar putea contribui la binele nostru, la sănătatea noastră și ne axăm doar pe acest punct. ... Citește mai mult AICI

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel