Cât costă un bilet la Cupa Davis. Prețurile au explodat. Ajung la peste 50.000 lei dacă vrei să-l vezi pe Rafael Nadal la ultimul meci

Rafael Nadal - Foto: Agerpres
Rafael Nadal - Foto: Agerpres

Cupa Davis 2024 nu înseamnă doar un spectacol sportiv de neegalat, ci și ultima șansă de a-l vedea pe Rafael Nadal în acțiune, pe teren, înainte de retragerea sa oficială. Cât costă un bilet la Cupa Davis. Prețurile sunt uriașe și variază incredibil de mult.

Cupa Davis, una dintre cele mai prestigioae competiții de tenis pe echipe, atrage anual mii de fani din întreaga lume.

Cât costă un bilet la Cupa Davis?

Ei bine, prețul variază semnificativ în funcție de mai mulți factori:

- faza competiției

- locația

- tipul de loc.

Etapele incipiente, precum calificările sau fazele grupelor, tind să fie mai accesibile decât semifinalele sau finala. Semifinalele și finala sunt momentele cele mai așteptate și, prin urmare, cele mai costisitoare.

De asemenea, orașele care găzduiesc Cupa Davis au un rol crucial în stabilirea prețurilor. Stadioanele din capitalele mari sau locațiile faimoase din tenis, cum ar fi Paris sau Madrid, tind să crească prețul biletului.

Și, evident, locurile mai apropiate de terenul de joc, în primele rânduri, au prețuri mai mari, în timp ce locurile aflate mai departe sunt mai ieftine.

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist la finalul sezonului 2024. Ultimul său turneu va fi finala Cupei David care se va desfășura în noiembrie, la Malaga.

Nadal, care a câștigat 22 de titluri de Grand Slam în cariera sa, inclusiv un record de 14 la Roland Garros, a menționat că a fost o decizie dificilă, dar necesară, după ce s-a confruntat cu numeroase accidentări în ultimii ani.

"Au fost niște ani dificili, în special ultimii doi. Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu va fi Cupa Davis, reprezentând țara mea. Este o formă de închidere a cercului pentru că una dintre primele mele bucurii a fost finala de la Sevilla din 2004”, a declarat Nadal, în vârstă de 38 de ani, într-un videoclip, conform Reuters.

Este un moment semnificativ pentru tenis, pentru că Nadal este considerat unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, alături de rivalii săi Roger Federer și Novak Djokovic.

Vezi mai multe despre cariera lui Nadal 

Biletele pentru Cupa Davis pot fi achiziționate de pe platformele oficiale ale organizatorilor și site-urile oficiale autorizate.

Ei bine, pentru sferturile de finală, la meciul dintre Germania și Canada, prețul unui bilet variază între 430 lei și 1.700 lei.

La sferturile de finală dintre Italia și Argentina prețul unui bilet a fost ceva mai ieftin, între 200 lei și 900 lei.

Pentru semifinale și finală lucrurile stau cu totul diferit, iar prețul unui bilet crește și de 10 ori mai. Un bilet la semifinala 1 ajunge să coste între 9.100 lei și 31.000 lei.

În ceea ce privește finala Cupei Davis, se așteaptă ca prețul unui bilet să ajungă la peste 50.000 lei.

De altfel, în acest moment, pentru finala, prețul biletului variază între 10.900 lei și 56.600 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel