Tot mai mulți români preferă să cumpere mașini electrice în detrimentul celor clasice, ca urmare a costului mai redus de încărcare față de combustibilii fosili.
Dacia Spring devine din ce în ce mai populară în România, mai ales privind costurile de exploatare mici, ca urmare a faptului că energia electrică este mai ieftină decât combustibilii fosili. De asemenea, acestea nu sunt poluante și reprezintă o opțiune ecologică mult mai bună.
În plus, costurile de întreținere sunt mici, deoarece au mai puține piese în mișcare și nu au nevoie de schimburi de ulei, scrie ProMotor.
Potrivit Evmarket, valoarea unui ”plin” acasă la o Dacia Spring se calculează înmulțind capacitatea netă a bateriei cu prețul unui kWh pe contractul de furnizare de energie electrică.
Deoarece modelul Spring are o baterie cu o capacitate netă de 26,8 KWh, iar prețul mediu pentru persoane fizice acasă (priză standard / Wallbox) este de 1,1 lei/kWh, un plin la Dacia Spring va costa aproximativ 30 lei.
Totuși, încărcarea unei mașini electrice la o stație de curent alternativ publică poate ajunge 50 de lei, iar la o stație cu încărcare rapidă poate ajunge la 90 de lei (3,3 lei/kWh).
O încărcare 80% pentru o Dacia Spring durează sub o oră la o bornă DC 30 kW și mai puțin de 5 ore pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 7,4 kW.
Modelul Spring are nevoie de mai puțin de 8 ore și jumătate pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 3,7 kW și mai puțin de 14 ore pentru o încărcare 100% la o priză standard de 2,3 kW.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News