După ce în 2004 i-a tăiat penisul unui pacient, medicul Naum Ciomu și spitalul de Urologie au fost obligați de către Curtea de Apel București, printr-o decizie definitivă, să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 500.000 de euro. În final, Primăria capitalei a plătit integral despăgubirile. La șase ani diferență, în maternitatea Giulești, 11 bebeluși au ars de vii, șase dintre aceștia nemaiputând fi salvați. Ce despăgubiri ar trebui plătite în acest caz părinților pentru pierderea celor mici?
[caption id="attachment_327432" align="aligncenter" width="640"] foto: ziare.com[/caption]După patru ani de judecată, pe lângă jumătatea de milion de euro, Naum Ciomu a primit și un an de închisoare cu executare.
În 2010, un breaking news făcea ocolul televiziunilor: 11 bebeluși au fost arși de vii la maternitatea Giulești. Pentru șase dintre ei nu s-a mai putut face nimic. Au murit!
Diferența dintre viață și moarte
Toată compasiunea pentru pacientul mutilat de doctorul Ciomu. Cu siguranță că a trecut prin clipe teribile, iar viața sa a avut de suferit în urma acestui incident. Dar, mai urâtă, mai grea, lui măcar i-a rămas viața. Nimeni nu-și poate imagina prin ce a trecut Ion Jiga, dar omul acesta își poate trăi viața, cu speranța că poate într-o zi știința îl va ajuta să revină la normal.
Însă ce ne facem cu părinții micuților din maternitatea Giulești. Cum pot fi despăgubiți acești oameni? Lor le-a fost luat tot. Nu le-a mai rămas nimic! După 40 de termene, instanța nu a luat nicio decizie. Amânări peste amânări. Indiferent de ce decizie vor lua judecătorii într-un final, indiferent de sumele primite drept despăgubiri, viața celor mici nu poate fi recuperată.
Cu o hotărâre definitivă a instanței sau nu, pot câțiva oameni - fie ei magistrați - decide cât costă o viață de om? Dar șase?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News