Ceaiul verde are un conținut caloric foarte mic și vine cu multe beneficii pentru organism.
Ceaiul verde poate fi consumat ca înlocuitor pentru cafea, pentru că te poate menține activă cu mai puține riscuri. Este de asemenea bogat în polifenoli, substanțe chimice cu efecte antiinflamatorii și anticancerigene, conform healthline.com.
Ceaiul verde este mai mult decât o simplă băutură hidratantă.
Planta de ceai verde conține o gamă de compuși sănătoși.
Acesta este bogat în polifenoli, care sunt compuși naturali care au beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și ajută la combaterea cancerului.
Ceaiul verde conține o catechină numită epigalocatechin-3-galat (EGCG). Catechinele sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor și oferă multe alte beneficii.
Ceaiul verde poate ajuta și la stimularea funcției creierului.
Ingredientul activ cheie este cofeina, care este un stimulent cunoscut.
Dacă te uiți la lista de ingrediente pentru orice supliment de ardere a grăsimilor, sunt șanse ca ceaiul verde să fie acolo.
Acest lucru se datorează faptului că, conform cercetărilor, ceaiul verde poate crește arderea grăsimilor.
Într-un studiu care a implicat 10 bărbați sănătoși, consumul de extract de ceai verde a crescut numărul de calorii arse cu 4%.
Cancerul este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor. Este una dintre principalele cauze de deces din lume.
Cercetările au arătat că daunele oxidative pot duce la inflamație cronică, care poate duce la boli cronice, inclusiv cancere. Antioxidanții pot ajuta la protejarea împotriva daunelor oxidative.
Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți puternici.
Ceaiul verde nu numai că poate îmbunătăți funcția creierului pe termen scurt, dar îți poate proteja și creierul pe măsură ce îmbătrânești.
Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă comună și cea mai frecventă cauză de demență la adulții în vârstă.
Boala Parkinson este o altă boală neurodegenerativă comună și implică moartea neuronilor producători de dopamină din creier.
Mai multe studii arată că compușii catechinei din ceaiul verde pot avea diverse efecte protectoare asupra neuronilor, scăzând riscul de demență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu