Unul dintre cei mai importanţi experţi din Australia în domeniul sănătăţii mintale a avertizat vineri că telefoanele mobile inteligente sunt răspunzătoare de o criză ce costă anual statul 60 de miliarde de dolari australieni, relatează agenţia Xinhua.
Înaintea unui forum dedicat sănătăţii mintale desfăşurat vineri în Adelaide, Patrick McGorry a declarat că rata cazurilor de anxietate şi depresie a crescut odată cu introducerea şi răspândirea telefoanelor tip smartphone.
Este un paradox - (tinerii) nu au fost niciodată mai sănătoşi din punct de vedere fizic, însă sănătatea lor mintală nu a fost nicicând mai precară, a declarat specialistul în Adelaide pentru News Corp Australia.
McGorry a primit în 2010 titlul Australianul Anului în semn de apreciere pentru activitatea sa în cadrul organizaţiei non-profit headspace, cunoscută anterior drept Fundaţia Naţională pentru Sănătatea Mintală a Tinerilor.
În marja alegerilor generale din luna mai, McGorry a adresat un apel către cele două formaţiuni politice importante să se angajeze în avansarea unor soluţii reale pentru criza sănătăţii mintale mai degrabă decât să se concentreze pe simple campanii de conştientizare.
Costul anual al problemelor de sănătate mintală se ridică la aproximativ 4% din produsul intern brut, sau 60 de miliarde de dolari australieni, a anunţat în 2016 Comisia guvernamentală naţională pentru sănătate mintală.
McGorry a citat un studiu potrivit căruia, în ciuda campaniilor naţionale de conştientizare, doar 16% dintre australienii care suferă de depresie au accesat serviciile de îngrijire.
În cazul în care (doar) 16% dintre femeile cu cancer mamar ar apela la serviciile de îngrijire acest lucru nu ar fi tolerat, a spus el.
În prezent eşuăm în a repara (situaţia), a spus McGorry. Dacă se va continua astfel vom rămâne şi mai mult în urmă în privinţa obligaţiei noastre de a îmbunătăţi serviciile de sănătate mintală pentru toată lumea.
Într-un an marcat de alegeri federale, vreau să văd un angajament pentru o mai bună finanţare în vederea asigurării unor rezultate mai bune, a adăugat specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News