Cât de des trebuie să-ți hrănești câinele. Capacități cognitive mai bune pentru animalul tău de companie

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cât de des ar trebui să vă hrăniți câinele? Un studiu de amploare dezvăluie un răspuns.

Fiecare câine este diferit și, în funcție de lucruri precum rasa, mărimea, vârsta și sănătatea lor, cerințele dietetice specifice pot fi, de asemenea, diferite, inclusiv în ceea ce privește cu ce ar trebui să fie hrăniți și cât de mult ar trebui să fie hrăniți.

Un nou studiu care a evaluat peste 10.000 de câini oferă câteva perspective surprinzătoare asupra legăturilor aparente dintre frecvența hrănirii și sănătatea caninului, iar concluzia oferă o temă de gândire.

Potrivit cercetării, câinii adulți care sunt hrăniți o singură dată pe zi tind să obțină un scor semnificativ mai bun la mai mulți indicatori de sănătate, în comparație cu câinii care sunt hrăniți mai des.

„În funcție de sex, vârstă, rasă și alți potențiali factori de confuzie, am constatat că animalele hrănite o dată pe zi, mai degrabă decât mai frecvent, au avut scoruri medii mai mici pe o scară de disfuncție cognitivă și șanse mai mici de a avea probleme gastrointestinale, dentare, ortopedice, rinichi/urinare, și tulburări hepatice/pancreas”, explică echipa de cercetare, condusă de primul autor și cercetător în domeniul sănătății canine Emily Bray, de la Universitatea din Arizona.

Rezultatele sunt centralizate din datele colectate de un studiu larg, în curs de desfășurare, privind sănătatea canină, numit Proiectul de îmbătrânire a câinilor.

Frecvența de hrănire afectează sănătatea cognitivă a câinilor

Descoperirile sugerează că tipurile de beneficii oferite de alimentația mai limitată, observate mai ales în experimentele de laborator care implică rozătoare, s-ar putea extinde și la câini.

„Nu eram deloc încrezători că vom vedea vreo diferență în sănătatea sau cogniția câinilor pe baza frecvenței de hrănire”, a explicat autorul principal și biostatisticianul Kathleen Kerr, de la Universitatea din Washington, când rezultatele preliminare au fost anunțate în decembrie.

„Am fi fost încântați să vedem o asociere între frecvența de hrănire și sănătate într-un singur domeniu. Am fost surprinsă să văd asocieri în atât de multe domenii”, a precizat aceasta.

În timp ce o frecvență de hrănire de o masă pe zi a fost asociată cu rezultate mai bune pentru câini în unele zone, în alte domenii rezultatele nu au fost atât de concludente. Măsurătorile pentru riscul de îmbolnăvire în ceea ce privește sănătatea cardiacă, a pielii și neurologică, precum și incidența cancerului, nu au arătat efecte semnificative statistic.

În plus, cercetătorii recunosc o serie de limitări de avut în vedere în studiul lor. Toate datele despre hrănire au fost auto-raportate de către proprietarii de câini, ceea ce înseamnă că sunt supuse unor erori în rememorarea și interpretarea lor.

Cu toate acestea, în ciuda limitărilor, echipa spune că acesta este cel mai mare studiu până în prezent despre frecvența de hrănire efectuat la câini și în mod clar se întâmplă ceva care sugerează că hrănirea câinelui tău doar o dată pe zi este legată de anumite beneficii pentru sănătatea acestuia, conform ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel