Prosoapele curate, pufoase și proaspete sunt neprețuite. Cu toate acestea, fiind utilizate zilnic, prosoapele ajung să fie pline de bacterii și germeni.
Motiv pentru care este necesar să le spălați cât mai mult posibil. Prin urmare, cât de des trebuie spălate prosoapele de baie?
Prosoapele de baie intră în contact cu corpul nostru de mai multe ori pe zi , iar în unele cazuri sunt aruncate pe gresia din baie. Nu e de mirare, așadar, că prosoapele necesită întreținere regulată. Prosoapele care nu sunt spălate regulat pot deveni rapid un teren propice pentru microbi.
Trei plante, dăruite tradițional de Crăciun, trebuie eliminate imediat din casă: sunt toxice
Dacă lași prosoapele de baie să se usuce complet după fiecare utilizare, este recomandat să le speli după trei utilizări. În acest caz, frecvența de spălare depinde de numărul de utilizări. Ca atare dacă faci duș de două ori pe zi, asta va însemna că prosopul va trebui schimbat la două zile. Pe de altă parte, făcând duș o dată pe zi, va trebui să schimbi prosopul de baie la fiecare trei zile.
Prosoapele de baie sunt expuse la umiditate și fluide corporale. Ele devin un teren propice pentru microbi, care sunt sursa mirosurilor neplăcute. Pe lângă umiditate, prosopul de baie absoarbe resturile celulare cu care microbii se pot hrăni.
Mucegaiul din dulapurile din bucătărie și din cele din baie va rămâne amintire cu aceste trucuri
Prosoapele de mâini sunt folosite des în bucătărie sau în baie și, prin urmare, sunt expuse la tot felul de contaminări. Se recomandă să le schimbi o dată la două sau trei zile, mai ales, dacă sunt folosite de mai multe persoane. Prin urmare, prosoapele de mâni trebuie spălate cât mai des posibil.
Cel mai bine este întotdeauna să usuci prosoapele atârnându-le la soare sau la aer, înainte de a le pune în dulap. De asemenea, nu este recomandat să pui prosoapele umede în coșul de rufe.
Pentru prosoape impecabile, adaugă în mașina de spălat și n pahar de oțet alb, pentru a scăpa aparatul de orice bacterie.
Nu aruncați fețele de pernă vechi: iată la ce le puteți folosi. Sfaturile gospodinelor cu experiență
Este mai bine să eviți supraîncărcarea tamburului mașinii de spălat, punând mai multe prosoape. S-ar putea crede că un astfel de gest economisește timp, dar este invers. Într-adevăr, prosoapele nu vor putea profita de eficiența pe care ciclul de spălare ar trebui să le aducă, fie că este vorba de detergent sau de apă.
Oțetul alb este un excelent dedurizator natural, de aceea este recomandabil să-l folosești în locul balsamurilor chimice. După cum vezi, pentru prosoapele curate este necesar să adopți obiceiuri bune și să respecți frecvența corectă de spălare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu