Cât de eficient este mersul pe jos după masă

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pressfoto
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pressfoto

O plimbare după mese poate aduce mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei și promovarea pierderii în greutate.

O scurtă plimbare după mese poate avea un impact pozitiv real asupra sănătății tale.

Beneficii

Exercițiile fizice sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acest lucru include și mersul pe jos după masă, care are propriile beneficii.

Poate îmbunătăți digestia

Un beneficiu major asociat cu mersul pe jos după masă este îmbunătățirea digestiei. Mișcarea corpului poate ajuta digestia prin stimularea stomacului și a intestinelor, determinând mișcarea mai rapidă a alimentelor.

Cercetările au arătat că mersul pe jos ( aproximativ 10 ore pe săptămână) previne cancerul în sistemul digestiv, inclusiv în:

  • Gură
  • Gât
  • Esofag
  • Stomac
  • Intestin subțire
  • Colon
  • Pancreas
  • Vezică biliară
  • Ficat

Poate ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge

Un alt beneficiu notabil al mersului pe jos după masă este îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu diabet de tip 1 și 2 — condiții care afectează procesarea zahărului din sânge, deoarece exercițiile fizice după masă pot preveni creșterile excesive ale glicemiei.

Un studiu din 2016 efectuat pe persoane cu diabet de tip 2 a constatat că mersul ușor, timp de 10 minute după fiecare masă, a fost mai eficient decât mersul timp de 30 de minute într-o singură sesiune pentru gestionarea glicemiei.

Deși exercițiile fizice după masă sunt deosebit de benefice pentru cei cu diabet, și alții pot beneficia de efectele lor. Cercetările au arătat că exercițiile ușoare realizate mai aproape de momentul mesei sunt mai eficiente decât exercițiile mai intense efectuate mai târziu.

2. Sursa foto... (front-view-girl-walking-grass_21006500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Poate reduce riscul de boli de inimă

De zeci de ani, activitatea fizică a fost asociată cu sănătatea inimii. Mai exact, cercetările au arătat că exercițiile fizice regulate pot scădea tensiunea arterială și colesterolul LDL (rău), reducând în același timp riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord.

CDC recomandă 30 de minute de exerciții de intensitate moderată cel puțin 5 zile pe săptămână. Prin completarea a trei plimbări de 10 minute pe zi, după mese, poți îndeplini cu ușurință această recomandare.

Poate promova pierderea în greutate

Este bine cunoscut faptul că exercițiile fizice joacă un rol major în pierderea în greutate, în combinație cu o dietă adecvată. Pentru a promova pierderea în greutate, trebuie să fii într-un deficit caloric, ceea ce înseamnă că arzi mai multe calorii decât consumi.

Mersul pe jos după mese te-ar putea ajuta să atingi un deficit caloric. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe date pentru a determina efectele specifice ale mersului pe jos după mese asupra pierderii în greutate.

Poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale

Mersul pe jos după mese poate, de asemenea, să ajute la reglarea tensiunii arteriale într-o anumită măsură. Un alt studiu efectuat pe persoane sedentare a arătat că începerea unui program de mers pe jos poate reduce tensiunea arterială sistolică, inclusiv la cei cu hipertensiune rezistentă.

Pe baza datelor actuale, participarea la plimbări după mese ar putea avea un efect puternic de reducere a tensiunii arteriale.

Poate provoca tulburări digestive

Deși mersul pe jos după masă are foarte puține efecte secundare negative, există unul care merită menționat.

Unele persoane pot experimenta tulburări digestive atunci când merg pe jos după ce au mâncat, cu simptome precum indigestie, diaree, greață, gaze și balonare.

Acest lucru se poate întâmpla atunci când mâncarea consumată recent se mișcă în stomac, creând un mediu mai puțin favorabil pentru digestie.

Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste simptome, încearcă să aștepți 10-15 minute după masă înainte de a începe să mergi și menține intensitatea mersului la un nivel scăzut, potrivit Healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel