EXCLUSIV  Cât de eficient este SPF-ul? Mituri și adevăr despre crema de protecție solară cu Mirela Vescan și Thea Haimovitz / video

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

În emisiunea Mi-Th influencer, de pe DC News și Spectacola, Mirela Vescan și Thea Haimovitz au vorbit despre bronz și despre importanța cremei de protecție solară.

„Când celulele pielii sunt expuse la razele ultraviolete, ele intră într-un mod de protecție. Lumea nu înțelege acest lucru și atunci melanina din celulele pielii se transformă în celule care urcă la suprafața pielii, iar pielea își schimbă culoarea, se înnegrește. Este un fel de apărare”, a spus Thea Haimovitz.

Mituri legate de SPF și importanța cremei de protecție solară

„Un medic povestea că nu trebuie folosite creme cu SPF, pentru că nu este nevoie. Trendul era, cândva, să îți pui SPF dimineața, la prânz și seara. Eu dacă merg la mare și nu îmi pun o cremă cu SPF mă înroșesc, fac bășici pe piele, mi se cojește pielea, îmi rămân pistrui pe piele, iar pielea rămâne la fel de albă. În afară de faptul că am agresat pielea, altceva nu se întâmplă”, a avertizat Thea Haimovitz.

„Îi dai și un motiv pielii să îmbătrânească dacă nu aplici SPF”, a atras atenția Mirela Vescan.

„Când aplici SPF pe față trebuie să începi cu un factor de protecție mare, fără să îmbâcsești pielea prea mult. Apoi poți să cobori spre un factor de protecție mai mic, până când poți să aplici un factor de protecție foarte mic.

Totuși, pielea are nevoie să absoarbă razele soarelui împreună cu vitamina D și fixează niște substanțe în organism. SPF-ul oprește pielea din a intra într-un impact cu soarele. Îți poți da seama cât de mult te-ai expus prin felul în care te bronzezi.

Trebuie să știi că unele genuri de piele nu se bronzează niciodată, trebuie să știi că există tot felul de căi de a te bronza. Solarul nu mai este la modă de foarte multă vreme. De aceea, bronzul organic este foarte bun. O piele bine hidratată ține bronzul și o săptămână. Există creme autobronzante, dar cumpărați-le pe cele scumpe, nu pe cele ieftine. La uleiurile esențiale, prețul face diferența.

Bronzul a fost la modă prin anii ’70 – ’80. Acum vedem fotoîmbătrânirea pe fața celor care nu au folosit creme de protecție pentru că nu se știa atunci despre ele. Astăzi, bronzul trebuie să fie moderat. Mă bucur că a revenit în trend pielea bronzată, dar ea trebuie să vină la pachet cu o educație. După părerea mea, nu sunt medic, dar eliminarea completă a cremelor SPF nu este o soluție.

Este indicat să aplicăm noaptea cremă de protecție solară?

„Am auzit că trebuie să îți pui și noaptea cremă, deși nu știu unde te-ai mai putea bronza”, a spus Mirela Vescan.

„Este o prostie”, a afirmat Thea Haimovitz.

„Am citit că nu sunt bune deloc cremele de protecție solară, că nu trebuie folosite și că tenul îmbătrânește de la SPF”, a precizat Mirela Vescan.

„Asta este ca și cum îți spune cineva să nu își pui fond de ten pentru că îți îmbăcsește pielea. Face parte din aceeași categorie”, a adăugat Thea Haimovitz în cadrul emisiunii Mi-Th influencer.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel