Cât de mult seamănă Cherecheș cu vărul său. Av. Adrian Cuculis: "Dacă analizăm cele două fotografii, se vede clar o diferență. Nu aveai cum să-l ratezi" - Foto / Elementul distinctiv

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre cazul primarului Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre cazul primarului Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare, folosind la vamă un act de identitate al unui verișor de-ai lui, un nepot al mamei sale. Cuculis a făcut o analiză a fizionomiilor celor doi bărbați, pe baza unor elemente folosite de criminaliști, încercând să vadă dacă aceștia chiar seamănă atât de mult încât pot fi confundați cu ușurință.

"Acesta este chiar un element distinctiv"

"Să știți că există câteva elemente în baza cărora se fac inclusiv expertizele. În primul rând, trebuie să ai în vedere distanța la frunte. Mai vorbim despre faptul că, pe baza elementelor de analiză criminalistică, dacă vă uitați un pic la nas, nu seamănă. Un al treilea element foarte important este zona urechilor. Acesta este chiar un element distinctiv în momentul în care se face analiza. Nu mai vorbim despre zona pomeților.

Dacă analizăm cele două fotografii, se vede clar o diferență, dacă vreți, de, să spunem așa, profunzime, pe de o parte, dar și zona pomeților, care diferă total. Și, nu în ultimul rând, cum îi spunem în popor, laba gâștei, care într-o parte apare, în partea cealaltă nu apare. Mai observăm la ochi modalitatea în care sunt așezați în orbite și diferența dintre ei, precum și sprâncenele.

În cele din urmă, uitându-mă la cele două fotografii, vârsta cred că este un element foarte important. Părerea mea este că nu aveai cum să-l ratezi.

Avocatul Adrian Cuculis: Am înțeles că această trecere frauduloasă a fost făcută în momentul schimbului de tură

În schimb, există câteva elemente interesante. Am înțeles că această trecere frauduloasă a frontierei a fost făcută într-un moment important - momentul schimbului de tură. Și, atunci, sigur că foarte mulți au speculat acest element, că era foarte obosită persoana de acolo care a verificat buletinul și, atunci, nu a mai ridicat ochii corespunzător la dl. Cherecheș, i-a dat drumul să treacă pe partea cealaltă.

În plus, nu avem la toate frontierele - cu excepția celor de la aeroport - recunoașterea facială. Toate persoanele acestea (care se sustrag pedepsei în țară, n.r.) sunt atât de ușor găsit în afara României pentru că ele sunt identificate facial.

Noi nu avem treaba asta la frontiere. Noi, în momentul în care te-ai dus pe jos sau cu mașina și prezinți buletinul respectiv, singurul control pe care îl face polițistul de frontieră este cel vizual. Iar asta este o problemă sistemică și premeditată, în opinia mea", a spus avocatul Adrian Cuculis la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel