Cât de periculoasă este grăsimea viscerală - Alimentele care o dezvoltă. Dr. Alina Epure: Risc de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare și diabet

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Grăsimea viscerală poate fi un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și alte complicații metabolice.

Publicitate

Grăsimea viscerală reprezintă o componentă esențială a discuțiilor privind sănătatea și nutriția în zilele noastre. Deși este adesea asociată cu aspectul estetic al corpului, grăsimea viscerală este mult mai mult decât o preocupare pur cosmetică. Această formă de grăsime se acumulează în jurul organelor interne, în special în zona abdominală, și este denumită și  "grăsime ascunsă", dată fiind poziția sa în straturile profunde ale corpului. Cercetările au demonstrat că cantitatea excesivă de grăsime viscerală poate fi un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și alte complicații metabolice.

În acest context, pentru a obține o perspectivă mai clară asupra acestui subiect, am discutat cu Alina Epure, Doctor în Medicină, Consultant Nutriționist, Health Coach Practitioner, Membru ESPEN, Membru The Nutrition Society, care ne-a oferit o înțelegere mai profundă a grăsimii viscerale și a impactului său asupra sănătății noastre.
Ce este grăsimea viscerală și cât de periculoasă poate fi?

Grăsimea viscerală, localizată în straturile profunde ale abdomenului și în jurul organelor interne, este o formă ascunsă de grăsime, asociată cu multiple riscuri pentru sănătate. Aceasta nu afectează doar aspectul fizic, ci și funcționarea organismului și riscul de a dezvolta afecțiuni grave. Printre aceste afecțiuni se numără bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și nivelurile crescute de colesterol și trigliceride.

În plus, medicul Alina Epure a precizat că grăsimea viscerală poate influența secreția hormonală, determinând eliberarea unor hormoni care pot fi agresivi pentru organism. Mai mult, existența unor obiceiuri alimentare nesănătoase, sedentarismul, stresul cronic și predispoziția genetică sunt factori care pot contribui la acumularea grăsimii viscerale.

”Grăsimea viscerală se depune în zona abdominală, în straturile profunde, este grăsimea ascunsă, prezentă în jurul organelor interne. Prezența acesteia este asociată cu riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, diabet de tip 2, creșterea colesterolului, creșterea trigliceridelor, dar și secretarea de hormoni ce pot fi agresivi pentru organism”, ne-a spus dr. Alina Epure.

Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel