Consumul de alimente cu conținut scăzut de grăsimi poate duce la dezvoltarea unor boli.
Dacă dieta conține doar alimente cu un conținut scăzut de grăsimi, acest lucru poate provoca probleme de sănătate, dispoziție proastă și imunitate redusă, spun nutriționiștii.
În plus, utilizarea constantă a produselor cu un conținut scăzut de grăsimi duce la o creștere a colesterolului. Atunci când nu primește această substanță vitală, împreună cu alimentele, organismul începe să o sintetizeze singur, adesea excesiv, spun medicii.
Alimente benefice sănătății, pe care le consumi incorect. Află care sunt acestea
Potrivit experților, grăsimile sunt importante pentru absorbția și sinteza vitaminelor liposolubile și pentru producerea de hormoni, care afectează starea pielii, a părului și a unghiilor. Nutriționiștii au remarcat că această componentă afectează și gustul produselor, îmbunătățindu-l.
Cinci alimente care dăunează sănătății inimii
În plus, medicii au avertizat că untul cu un conținut redus de grăsimi conține componente, care pot duce la dezvoltarea aterosclerozei, a tumorilor, a bolilor inflamatorii, cardiovasculare, precum și a problemelor cu ficatul și pancreasul.
Cel mai util ceai pentru creier și siluetă: este permis să-l bei în fiecare zi
Experții au mai raportat faptul că un consum de produse lactate, care au un conținut scăzut de grăsimi, contribuie la absorbția slabă a calciului în organism.
De exemplu, brânza cu un conținut de grăsime de 9% este cea mai eficientă. Nutriționiștii au atras atenția asupra faptului că oamenii mănâncă mai des produse cu un conținut scăzut de grăsimi decât cele obișnuite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News