Cât de periculos este drogul „Super Mario”, pastila colorată cu care Dana Marijuana (cu nume de cod "Doamna Dana") îi ademenea pe adolescenți

foto: Freepik
foto: Freepik

Această pastilă era extrem de cerută în rândul adolescenților.

Cel mai probabil numele vine de la efectul pe care personajul din jocurile Nintendo, Super Mario, îl experimenta atunci când mânca ciuperca fermecată și prindea puteri. Pastila „Super Mario” nu este altceva decât un tip de ecstasy fabricat de traficanții olandezi, creat special pentru a atrage copiii. Și este și pastila pe care Dana Marijuana, recent arestată pentru 30 de zile pentru consum și trafic de droguri, după ce a fost prinsă la volan sub influența substanțelor interzise în zona 2 Mai, o vindea adolescenților pe litoral, direct din containerul în care locuia.

Acestea sunt drogurile găsite de polițiști în casa Danei Marijuana care folosea numele de cod "Doamna Dana" și se ferea pe cât de mult posibil să folosească telefonul pentru a găsi clienți. 

Ce efect are "Super Mario" 

Drogul "Super Mario," un tip de ecstasy (MDMA), este extrem de periculos, mai ales că este astfel gândit încât să atragă copiii și adolescenții. Deși pastila e frumos colorată și pare, la prima vedere, o bomboană, rămâne totuși o pastilă ucigașă. Iată de ce este considerat un drog cu potențial fatal:

Pastilele de ecstasy nu sunt reglementate și pot conține cantități variabile și necontrolate de MDMA, ceea ce crește riscul de supradozaj.

Aceste pastile pot conține și alte substanțe periculoase sau toxice, adăugate în mod deliberat sau accidental, care pot provoca reacții adverse severe.

Consumul de ecstasy poate duce la o creștere periculoasă a temperaturii corpului, deshidratare, probleme cardiace, insuficiență renală și chiar moarte.

Pe lângă efectele fizice, ecstasy poate provoca anxietate, depresie, paranoia, și alte probleme de sănătate mintală, mai ales în cazul tinerilor, a căror dezvoltare neurologică nu este completă.

Consumul repetat de ecstasy poate duce la dependență, iar efectele pe termen lung pot include deteriorarea funcțiilor cognitive și ale memoriei.

Datorită designului atractiv care imită un personaj din jocuri video, acest drog poate părea inofensiv, dar efectele sale sunt grave și pot avea consecințe devastatoare.

"Doamna Dana" își făcuse propria rețea în Vama Veche

Dana Marijuana a pus la punct o rețea de trafic de droguri în Vama Veche, locuind într-un container pe plajă. Ea vindea drogurile direct din container, folosind un cod special, „Doamna Dana,” pentru a comunica cu clienții și a evita interceptările telefonice. În urma intervenției autorităților, au fost confiscate 100 de comprimate de ecstasy, împreună cu alte substanțe periculoase, precum amfetamina și ketamina.

Rețeaua condusă de cântăreață distribuia șase tipuri de droguri, printre care comprimate de ecstasy în trei culori, marcate cu logo-ul „Super Mario”, ketamină (un anestezic folosit și pentru cai), amfetamină și marijuana.

În acest caz au fost implicate și alte două persoane care, de asemenea, au fost arestate preventiv. „La datele de 22 și 23.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc.

Măsurile au fost luate după ce inculpații au fost depistați de către un echipaj de poliție rutieră în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza stațiunii 2 Mai, iar la controlul efectuat a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame canabis (drog de risc).
Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate 100 comprimate ecstasy (drog de mare risc), cantități de amfetamină (drog de mare risc), ketamină (drog de risc), 21 de comprimate ce urmează a fi analizate, precum și alte mijloace de probă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

*bani găsiți la percheziții

Ancheta este încă în desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel