Cât de pregătiți suntem pentru un cutremur major. Chirieac ridică problema clădirilor cu risc seismic: Dacă aveți o explicație logică, să mi-o spuneți și mie

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre cutremurele care s-au produs în România în ultimele două zile.

Un cutremur puternic a avut loc, marți după-amiază, în județul Gorj. Acesta a avut o magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter și a succedat unui seism care s-a petrecut ieri, în aceeași zonă și care a avut 5,2 grade pe scara Richter.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel, unde a ridicat o problemă privitoare la clădirile cu risc seismic din București.

CITEȘTE ȘI     -    Barajul din România situat pe o falie. Radulian: Un exemplu care nu e plăcut. În zonă se pot produce cutremure peste 6

„Nimeni nu poate fi pregătit pentru un cutremur de mari proporții. Pentru cutremurele care nu provoacă pagube materiale și victime, suntem pregătiți în sensul în care se comunică în presă. Altminteri, nu există pregătire. Ferească Dumnezeu de un cutremur mare care să afecteze Capitala. Gândiți-vă că sunt 2.500 de clădiri cu bulină. Dacă aveți o explicație logică pentru întrebarea - de ce nu le dărâmăm noi și așteptăm cutremurul? - , să mi-o spuneți și mie, că eu nu am găsit“, a spus Bogdan Chirieac.

„Din declarațiile specialiștilor, nici dânșii nu știu ce se întâmplă. Probabil că trebuie luată legătura cu seismologi din California, din Japonia, unde sunt seisme de 7,9 și nu se clintesc clădirile. Împreună cu acei oameni trebuie să încercăm să aflăm ce se întâmplă în România“, a mai spus, la Antena 3 CNN, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Cum arată un apartament dintr-un bloc cu bulină roșie din centrul Bucureștiului: Ați avea curaj să dormiți aici? video

Săptămâna trecută, Turcia a fost zguduită de două cutremure de peste 7,5 grade pe scara Richter, urmate de sute de replici. În urma seismelor, zeci de mii de persoane și-au pierdut viața și numeroase așezări din Siria și Turcia au fost distruse.

De asemenea, aseară, Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a explicat la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, că există o „coincidență“ destul de mare între seismele puternice din Turcia și cutemurul care s-a produs ieri în județul Gorj. Acesta a precizat că evită să dea „un răspuns categoric“ privind o legătură între zonele seismice.

CITEȘTE ȘI     -    Româncă din Turcia: Dormim pe câmp, cred că ăsta ne e sfârșitul! În oraș nu se poate intra din cauza morților de pe asfalt. Nici la cel mai mare dușman să nu dea Dumnezeu așa ceva

Despre cutremurul din Turcia au discutat, în cadrul emisiunii Nod în Papură, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel