Cât de sănătoasă este cafeaua cu lapte? Află răspunsul de la medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Pentru cunoscători probabil este un sacrilegiu să amesteci cafeaua cu lapte, similar cu vinul făcut șpriț. Mie îmi place la nebunie mirosul de cafea, însă recunosc că nu o pot bea așa neagră, simplă. Și pentru că iubesc prea mult laptele, am găsit compromisul perfect: cafea cu lapte.
Plusuri:
- lactoza din lapte o îndulcește cât să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr
- proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2-3 ore
- are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare
- ține de foame timp de 2-3 ore cu numai 90 calorii
Minusuri:
- unii ar spune că e indigestă, adevărul e că încetinește golirea stomacului - dar eu îl văd tot un avantaj
- aroma și gustul bobului de cafea se pierde, dar nu te oprește nimeni să bei și cafea simplă, fără lapte”, a scris, miercuri seară, Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Porția corectă: 2-3 cafele pe zi, de preferat între mese (pe post de gustare) sau, și mai bine, în loc de masă (poate ține loc de mic dejun)”, a precizat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News