Cât de sănătos e să bei berea din sticlă

Bere
Bere

Cercetători de la Universitatea din Plymouth, Marea Britanie, au observat că sticlele de bere, vin și băuturi spirtoase conțin niveluri potențial dăunătoare de elemente toxice.

Studiul lor are la bază teste pe sticle și pe decorațiunile de pe acestea, procurate din magazine și supermarketuri, informează sciencedaily.

Substanțe toxice, sticle: decorațiunile, "periculoase"

Cercetarea, publicată în Știința și Tehnologia Mediului, a fost realizată de Andrew Turner, profesor specializat în Geochemie acvatică și Stiința poluării la Universitatea din Plymouth.

Echipa sa a demonstrat că elemente precum cadmiu, plumb și crom sunt prezente în sticle, dar la concentrații în care riscurile pentru mediu și pentru sănătate au fost considerate ca fiind de mică importanță. Însă, în decorațiunile de pe sticle – smălțuite – au descoperit concentrații mari de cadmiu (de până la 20.000 de părți per milion) la unele băuturi spirtoase, dar și la bere și vin - unde concentrațiile de plumb au fost până la 80.000 ppm, scrie DCMEDICAL.RO.

CONTINUAREA MATERIALULUI AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel