Cât de sigure mai sunt pentru români vacanțele în Orient. Profilerul Herinean: Toată lumea fierbe. Aș evita

Cât de sigure mai sunt pentru români vacanțele în Orient. Profilerul Herinean: Toată lumea fierbe. Aș evita / Foto: Pixabay
Cât de sigure mai sunt pentru români vacanțele în Orient. Profilerul Herinean: Toată lumea fierbe. Aș evita / Foto: Pixabay

Profilerul Paul Herinean a spus cât de sigure mai sunt pentru români vacanțele în Orient. 

Multe dintre destinațiile de vacanță aflate în topul preferințelor românilor sunt acum lângă zone fierbinți. Egiptul, Israelul, Iordania, sunt doar câteva dintre exemple. Profilerul Paul Herinean a explicat la Antena 3 CNN cât de în siguranță suntem dacă vrem să mergem în astfel de țări pentru a ne petrece vacanțele.

"Un topic foarte delicat în aceste momente în care toată lumea fierbe. Cumva din punct de vedere psihologic nu ne mai simțim în siguranță cam nicăieri. Sincer să fiu aș evita dacă aș putea călătoriile. Empatizez puternic și cu cei care au deja rezervările făcute. În situația în care decidem totuși să ne deplasăm mai ales în zone din acestea apropiate din punct de vedere geografic de aceste zone de conflict, cred că trebuie să fim cât se poate de precauți, să evităm zonele aglomerate, să fim foarte atenți și să ne informăm în permanență exclusiv din surse sigure pentru că în momente din acestea dezinformarea poate să fie o armă foarte puternică pentru cei care vor să facă rău intenționat și de multe ori se dorește doar inducerea de panică și a acestui sentiment puternic de insecuritate cu care ne confruntăm toți. În loc să stăm liniștiți, să ne vedem în liniște de sărbători, ne confruntăm cu aceste probleme", a spus profilerul Paul Herinean.

Profilerul Paul Herinean: Fiecare e responsabil de propria securitate

Paul Herinean a venit cu mai multe sfaturi pentru românii care intenționează să își petreacă sărbătorile de iarnă în una dintre aceste țări.

"Personal cred că aș evita să merg în Israel sau în Iordania, să vedem și cum evoluează situația. Din fericire sunt semne pozitive referitoare la reacțiile Uniunii Europene, la reacțiile Statelor Unite ale Americii, practic ale Occidentului în ansamblul său, pentru că aceste aspecte sunt de natură de a avea un impact pozitiv în ecuația securității din zonă. Am văzut că SUA au obținut 4 ore de repaus în fiecare zi tocmai pentru ca aceste ajutoare să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie în acest moment. Am văzut că UE a revenit asupra unor decizii și vine să sprijine populația care este în suferință în acele locuri.

Asta ar trebui să se transpună în creșterea nivelului de securitate în zonă, dar pe de altă parte, situația evoluează de la zi la zi și poate degenera la orice oră, deci ceea ce aș recomanda românilor ar fi să fie foarte atenți la modul în care evoluează situația, să se informeze din surse sigure și după aceea să ia o decizie. Fiecare e responsabil de propria securitate", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel