Cea mai simplă și rapidă rețetă de hummus. O gustare delicioasă și hrănitoare.
Rețetă pentru 14 porții
ingrediente
2 conserve de năut cu sodiu redus, clătite și scurse, păstrați 1/4 de lichid din conservă
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1/4 cană suc de lămâie
2 căței de usturoi, tocat mărunt
1/4 linguriță de piper negru
1/4 linguriță de paprika
3 linguri tahini (pasta de susan) *
2 linguri pătrunjel italian cu frunze plate
* Notă: Dacă trebuie să urmați o dietă fără gluten, verificați eticheta pentru a vă asigura că tipul de tahini nu are gluten.
Mod de preparare
Într-un blender adăugați năutul. Mixați până obțineți o textură de piure. Combinați uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, paprika tahini și pătrunjelul. Amestecați bine. Adăugați lichidul pastrat, căte 1 lingură s până când amestecul are consistența tartinabilă. Serviți imediat sau acoperiți și refrigerați până când este gata de servit.
.Serviți această gustare mediteraneană cu pâine pita de grâu integral încălzită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu