Cât durează manifestările clinice în caz de bronșiolită VSR la bebeluși. Medicul pediatru Mihai Craiu arată date exacte: Să avem răbdare!

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Bebelușul are o tuse care nu trece? Medicul pediatru Mihai Craiu atenționează că-n caz de bronșiolită VSR, aceasta durează chiar și două săptămâni, inclusiv în cazurile ușoare. 

”Tot de la ESPID 2023. Despre așteptări nerezonabile, spaime și graba noastră românească în a rezolva repede-repede... Studiul european RESCEU (Consorțiu european de studiu asupra bronșiolitei produsă de VSR - virus sincițial respirator) a dovedit că manifestările clinice durează 2 SĂPTĂMÂNI, chiar și în formele atât de ușoare încât nu ajung la medic.

Mesaj de luat acasă - trebuie să avem "puțintică răbdare" cu un sugar ce are bronșiolită VSR. Atât noi medicii (analize puțin utile, radiografii fără indicație, etc) cât și părinții (nevoia de tratament "mai puternic" cu antibiotice sau aerosoli, dorința de vindecare în 2-3-4 zile). Chiar și în formele non-severe” atenționează medicul pediatru Mihai Craiu. 

”Dacă un copil are trei sau mai multe bronșiolite, are altă boală!”

”Un copil care are 3 sau mai multe "bronșiolite" de fapt are ALTĂ boală.

Aceasta se numește "wheezing recurent" și reprezintă ... o familie întreagă de boli.

Nu este o boală unică! Cel puțin un episod de wheezing - respirație șuierătoare/fluierătoare pot să aibă jumătate din copii, până să ajungă la școală. 25-30% din sugari pot prezenta un episod de wheezing în primul an de viață.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel