Care este suma potrivită pentru darul de nuntă?
Pentru unii, ziua nunții se numără printre cele mai importante momente din viață. Totul este planificat în cele mai mici detalii. Atunci când vine vorba de banii de nuntă, lucrurile pot deveni ușor confuze. Ideal ar fi ca suma să nu fie mai mică decât meniul. De exemplu, dacă meniul este în jur de 250 lei, atunci o sumă potrivită pentru un invitat obișnuit ar fi 500 lei. Suma este ajustată în funcție de finanțele personale, precum și de relația cu mirii. De obicei, rudele apropiate, părinții, nașii dau mai mult. În București, darul dat de nași poate ajunge până la 4.000 - 5.000 lei, notează shtiu.ro.
Ai primit o invitație la o nuntă, dar fie nu poți participa, fie nu vrei? Dacă nu ești apropiat de cuplu, nu e nevoie de o explicație lungă legată de motivul pentru care nu participi la nuntă. Însă, dacă ești apropiat de cuplu, lucrurile se complică.
Dacă refuzi prin intermediul unui bilet de răspuns sau al unui e-mail, ar trebui să fie personal și să reflecte relația ta cu cuplul.
Iată câteva exemple:
„Mă bucur enorm pentru voi și vă urez cea mai frumoasă zi din viața voastră. Din păcate, nu voi putea fi prezent/ă, însă vă transmit cele mai călduroase gânduri și felicitări”.
„Îți mulțumesc enorm pentru invitație. Înseamnă foarte mult pentru mine. Din păcate, nu pot ajunge, însă sunt convinsă că veți fi cei mai frumoși miri. Să vă distrați pe cinste și să aveți o viață superbă împreună!”
„Îmi sunteți foarte dragi și țin la amândoi. Vreau să vă urez casă de piatră și să vă bucurați la maximum de cea mai frumoasă zi a vieții voastre. Cu tristețe vă spun că nu voi putea fi alături de voi în această zi, însă abia aștept să ne vedem și să îmi povestiți totul! Îmbrățișări”.
Iată câteva exemple practice din partea persoanelor care au refuzat o invitație la nuntă:
„A trebuit să refuz de mai multe ori. De fiecare dată, le-am spus că îmi pare foarte rău că nu pot ajunge și că mi-aș fi dorit să nu ratez acea zi importantă din viața lor. De asemenea, le-am explicat că am încercat toate variantele, dar că nu am putut găsi nicio soluție pentru a putea veni la ceremonie și petrecere.”
„Când trebuie neapărat să refuz o invitație, bifez varianta care desemnează răspunsul negativ, iar după aceea trimit cuplului o mică scrisoare personalizată în care le urez tot ce este mai bun și îmi cer scuze pentru că nu pot participa.”
„Le-am trimis un bilețel în care mi-am exprimat regretul alături de un buchet de flori.”
„A trebuit să refuz de multe ori să merg la nunți pentru că am foarte mulți verișori. De obicei, sunt foarte sinceră și le spun că nu-mi permit să cumpăr biletul de avion pentru a ajunge în locația stabilită. Nimeni nu s-a supărat pe mine până acum”, notează eva.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci