Dacă vrei să prepari o mămăligă perfectă, trebuie să știi cât să o ții pe foc. Iată rețeta.
Ingrediente
- 3 ceşti lapte dulce
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură unt
- 1 ceaşcă şi jumătate de mălai
- 200 g brânză telemea
- 1 ceaşcă smântână
Cum se prepară
Într-un ceaun sau oală, încălziţi laptele, sarea şi 1 linguriţă de unt până începe să fiarbă. Presăraţi 1 lingură de mălai în lapte. De îndată ce laptele începe să fiarbă din nou, turnaţi tot restul mălaiului dintr-o dată şi amestecaţi puternic aproximativ 1 minut. Apoi adăugaţi brânza şi restul de unt. Daţi focul mic şi continuaţi să amestecaţi cu temei, mereu în aceeaşi direcţie. Veţi vedea mămăliga îngroşându-se şi desprinzându-se de pe marginile ceaunului. Mămăliga ar trebui să fie gata în 10-15 minute, potrivit kfetele.ro. Scuturaţi ceaunul şi imediat răsturnaţi pe un platou cald. Tăiaţi în felii şi serviţi fierbinte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News