Dacă vrei să prepari o mămăligă perfectă, trebuie să știi cât să o ții pe foc. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente
- 3 ceşti lapte dulce
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură unt
- 1 ceaşcă şi jumătate de mălai
- 200 g brânză telemea
- 1 ceaşcă smântână
Cum se prepară
Într-un ceaun sau oală, încălziţi laptele, sarea şi 1 linguriţă de unt până începe să fiarbă. Presăraţi 1 lingură de mălai în lapte. De îndată ce laptele începe să fiarbă din nou, turnaţi tot restul mălaiului dintr-o dată şi amestecaţi puternic aproximativ 1 minut. Apoi adăugaţi brânza şi restul de unt. Daţi focul mic şi continuaţi să amestecaţi cu temei, mereu în aceeaşi direcţie. Veţi vedea mămăliga îngroşându-se şi desprinzându-se de pe marginile ceaunului. Mămăliga ar trebui să fie gata în 10-15 minute, potrivit kfetele.ro. Scuturaţi ceaunul şi imediat răsturnaţi pe un platou cald. Tăiaţi în felii şi serviţi fierbinte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu