Mulți clienți se întreabă dacă este normal să lași bacșiș la restaurante sau când primești o comandă și cât este normal să plătești în plus față de nota afișată.
În general, regula bunului simț spune că 10% din valoarea comenzii este decent să lași bacșiș.
Când ieșiți să mâncați la restaurante de lux, este de preferat să lăsați 15-20% în plus față de valoarea bonului. Motivul? Majoritatea chelnerilor câștigă un salariu minim și își completează venitul cu bacșiș.
Nu este nicio regulă aici. De cele mai multe ori, cei care servesc nu așteaptă bacșiș, iar multe restaurante de acest tip au o cutiuță pentru donații pe tejghea.
Dacă mergeți la bar să comandați o cafea, barista nu așteaptă bacșis, dar puteți să lăsați o sumă în cutia de donații.
Barmanul nu așteaptă neapărat bacșis, deoarece nu va veni la masă, însă puteți să-i lăsați o sumă de câțiva lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu