Cât sport trebuie să faci săptămânal ca să slăbești

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @shutter2u
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @shutter2u

Un nou studiu a descoperit că persoanele supraponderale își pot îmbunătăți starea cu una sau două sesiuni de antrenament pe săptămână. Pentru aceasta, trebuie să se acorde atenție aspectelor precum intensitatea sau tipul antrenamentului.

Obezitatea este o problemă gravă de sănătate care afectează metabolismul și ne expune la un risc crescut de a suferi o gamă largă de boli cu consecințe grave asupra sănătății.

Deși în anumite cazuri pot fi necesare strategii precum intervenții chirurgicale sau utilizarea medicamentelor, în majoritatea cazurilor tratamentul obezității implică modificări în stilul de viață care afectează în special dieta și activitatea fizică practicată în mod regulat.

Orice activitate fizică este mai bună decât deloc. Totuși, pentru a pierde în greutate este posibil să fie necesar să facem mult mai puțin exercițiu decât am putea crede la prima vedere. Un studiu recent publicat în revista științifică Obesity a concluzionat că doar prin practicarea unui sport o dată sau de două ori pe săptămână se pot obține scăderi semnificative în greutate.

Această descoperire se bazează pe datele persoanelor care făceau exerciții timp de 150 de minute pe săptămână, dintre care 50% sau mai mult din acest timp avea loc în una sau două sesiuni continue. Este important de menționat că acest lucru se întâmpla doar atunci când persoanele respectau recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății de a face cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână.

Prin urmare, acest lucru se încadrează în direcția în care cercetările au confirmat recent: că atunci când vine vorba de sănătatea fizică, orice formă de activitate este mai bună decât deloc.

2. Sursa foto... (young-sport_66577500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @yanalya

Două sesiuni intense sau mai multe moderate?

Majoritatea indicațiilor date pacienților despre activitatea fizică pe care ar trebui să o facă se bazează mai mult pe timpul petrecut făcând exerciții decât pe alți parametri.

Cu toate acestea, avem destule dovezi că există și alte aspecte, cum ar fi intensitatea exercițiului sau tipul acestuia, care sunt la fel de importante pentru rezultatul final.

În acest sens, este posibil ca intercalarea mai multor sesiuni de exerciții, realizând mai puține pe săptămână, să permită creșterea unor astfel de valori, cum ar fi intensitatea, oferind mai mult timp corpului nostru și mușchilor noștri să se refacă.

De asemenea, recomandările tind să sublinieze importanța de a găsi un echilibru între exercițiile cardiovasculare sau aerobice (adesea asociate cu pierderea în greutate corporală) și exercițiile de forță (care cresc masa musculară).

La final, care este cea mai bună formulă depinde în mare măsură de caracteristicile individuale ale fiecăruia, de stilul de viață și chiar de preferințele personale. Ceea ce este clar este că activitatea fizică reprezintă o parte vitală a unei vieți sănătoase; indiferent de modul în care preferăm să o facem, este important să nu neglijăm exercițiul, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel