Vinetele coapte conțin foarte multe vitamine şi minerale și nu sunt puține gospodinele care își fac provizii și pentru anotimpul rece, depozitându-le la congelator.
Nutritioniștii avertizează însă că vinetele coapte nu se pot păstra la congelator mai mult de 5 luni, întrucât își pierd total proprietățile benefice pentru sănătate.
O porție de vinete coapte își pierde prin congelare în jur de 25% din substanțele minerale, scrie santatebzi.ro. Nu trebuie uitat însă că vinetele coapte, care au fost păstrate la congelator, nu trebuie mâncate în mult ulei sau combinat în mâncăruri prăjite, deoarece au o capacitate foarte mare a absorbi uleiul și sunt foarte greu de digerat.
Vinetele coapte sunt excelente, însă, în curele de slăbire. Foarte sărace în calorii, vinetele coapte au un conținut mare de proteine, vitamine, fier, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, magneziu, pectină sau zaharuri solubile. Totodată, vinetele au conținut important de fitonutrienți esențiali care îmbunătățesc circulația sângelui și hrănesc creierul.
Consumul de vinete coapte reduce semnificativ riscul de infarct și accidente vasculare cerebrale, dar sunt indicate și pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil și de gastrită cronică, ajută la întărirea oaselor, combatee osteoporoza și osteoartrita.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News