Cât timp poți lăsa pisica singură în casă. La ce trebuie să fii atent

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Deși pisicile sunt cunoscute pentru independența lor, dacă sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp, ele pot deveni nefericite. Află cât timp poți lăsa o pisică singură! 

Majoritatea felinelor vor fi mulțumite să fie lăsate singure timp de până la 8 ore în timp ce stăpânul se află la serviciu. Atâta timp cât au apă proaspătă disponibilă, unele pisici pot fi lăsate singure timp de până la 24 de ore. Cu toate acestea, perioadele mai lungi sau mai frecvente de absență, cum ar fi zile întregi sau nopți petrecute departe de casă, pot fi mai perturbatoare. Pisica nu ar trebui lăsată singură pentru perioade lungi de timp.

Poți lăsa puii de pisică singuri?

Este important să remarci că puii și pisicile adulte sunt diferite. Pisoii au nevoie de îngrijire și contact mai regulat, în special la început și atunci când se acomodează cu noua lor casă. Pisoii nu ar trebui lăsați singuri pentru mai mult de câteva ore. 

2. Sursa foto... (pisica-cutee_71562700.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Ce trebuie să faci dacă îți lași pisica singură 

Dacă planifici să lași pisica acasă pentru o perioadă scurtă de timp, cum ar fi în timp ce mergi la serviciu, există mai multe modalități prin care poți face absența ta mai puțin deranjantă pentru animalul tău de companie.

În primul rând, asigură-te că are tot ce îi trebuie pentru ziua respectivă, cum ar fi boluri cu apă proaspătă, puțină mâncare, un pat confortabil și o tavă curată pentru nisip. Asigură-te că este cald în casă și are destul spațiu pentru a se mișca. Încearcă să nu o închizi într-o singură cameră.

Pentru a le face să se simtă mai puțin singure, lăsarea televizorului pornit pentru zgomot de fundal poate ajuta pisica să rămână calmă. 

Este important să nu lași pisica singură când pleci în vacanță. Accesul la apă proaspătă, hrană și companie sunt doar câteva motive pentru care nu ar trebui să fie lăsate singure timp de zile întregi.

3. Sursă foto... (pisica-frig_52164600.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Pisicile se simt singure

În ciuda comportamentului lor solitar, pisicile sunt creaturi care au nevoie de stimuli și interacțiune la fel de mult ca și oamenii. Compania, fie că este vorba de interacțiune cu oamenii sau cu alte pisici, este o parte importantă a vieții oricărei pisici sănătoase.

A-ți lăsa pisica acasă când mergi la serviciu nu ar trebui să creeze probleme. Cu toate acestea, perioadele mai lungi petrecute departe de casă, în care pisica ta nu interacționează cu alte animale sau oameni, pot duce la singurătate.

Pisicile sunt foarte atente la activitățile care se petrec în mod constant pe parcursul zilei. Momentul trezirii stăpânului, orele de masă și timpul de joacă sunt toate evenimente importante pentru pisică. 

Dacă rutina lor zilnică se schimbă, ele s-ar putea simți stresate și anxioase. Tocmai de aceea, a le lăsa singure pentru o perioadă extinsă poate fi o experiență negativă, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel