Cât timp poți să stai într-un picior? Acest TEST spune ceva foarte IMPORTANT despre sănătatea ta

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un grup de cercetători japonezi afirmă că au descoperit o metodă simplă prin care pot identifica persoanele mai în vârstă care prezintă un risc sporit de a suferi un atac vascular cerebral.

Potrivit acestora, persoanele care au dificultăţi în a-şi menţine echilibrul timp de 20 de secunde stând într-un picior au, probabil, o sănătate mai precară a creierului, putând avea probleme nedetectate, precum deteriorări ale micilor vase de sânge din creier sau chiar microhemoragii, chiar dacă nu prezintă niciun simptom vizibil, informează The Telegraph. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kyoto au testat 841 de femei şi 546 de bărbaţi cu vârsta medie de 67 de ani, rugându-i să stea cu ochii deschişi într-un picior timp de maximum 60 de secunde. Participanţii au efectuat textul de două ori, autorii studiului consemnând cel mai bun rezultat.

AVC, pericol mut

Accidentele vasculare cerebrale „silenţioase“ sau infarctele lacunare sunt cunoscute ca fiind un factor de risc important pentru accidentul vascular cerebral ischemic şi demenţă. "Studiul nostru a descoperit că abilitatea de a sta într-un picior este un test important pentru sănătatea creierului. Persoanele care prezintă o capacitate slabă de a menţine echilibrul pe un picior ar trebui să fie supravegheate mai atent, deoarece acest lucru poate indica un risc crescut de boli cerebrale şi declin cognitiv", a declarat profesorul Yasuharu Tabara, principalul autor al cercetării.

Echilibrul minţii stă şi în echilibrul din picioare

Rezultatele au arătat că 34,5% dintre cei care aveau mai mult de două leziuni specifice infarctelor lacunare au avut probleme în a-şi menţine echilibrul. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru cel 16% dintre participanţi care aveau o singură astfel de leziune. Autorii studiului spun că oamenii care au probleme de echilibru în această situaţie trebuie să beneficieze de atenţie sporită din partea medicilor, deoarece instabilitatea posturală poate fi o consecinţă a unor anomalii la nivelul creierului. Studiul a fost publicat în revista Stroke.

Poate nu ştiai

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală în care este important să acționezi cât mai rapid, orice minut pierdut putând pune viața în pericol. Un studiu european a arătat că 1 persoană din 5 nu poate identifica simptomele unui AVC. Este o afecțiune medicală cunoscută din cele mai vechi timpuri, sub denumirea istorică de “apoplexie”. Etimologic, apoplexia este un termen care provine din antichitate, în limba greacă însemnând o lovitură bruscă sau un atac. În timpuri străvechi se credea că o persoană afectată de apoplexie a fost lovită de zei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel