Cât timp putem consuma în siguranţă ouăle de Paşte

Cât timp putem consuma în siguranţă ouăle de Paşte
Cât timp putem consuma în siguranţă ouăle de Paşte

Ouăle crude trebuie depozitate în frigider, deoarece îşi pierd rapid proprietăţile, însă cum procedăm în cazul ouălor fierte?

Nu este recomandat să le depozităm într-un castron, pe masă, deşi culorile în care le-am vopsit de Paşte ne încântă.

Chiar dacă sunt fierte, ouăle trebuie ţinute la frigider, nu pe uşa acestuia, ci în interior. Astfel, dacă ouăle sunt fierte tari, pot fi consumate în siguranţă timp de o săptămână. Ouăle fierte pot fi păstrate doar câteva ore în afara frigiderului, potrivit Rador.

Oul de găină este considerat o sursă completă de proteine, conţine toţi aminoacizii necesari pe care organismul uman nu îi poate sintetiza singur.

Un ou fiert conţine aproximativ 12 g de proteine şi cantităţi semnificative de vitamine A, D şi E. În ceea ce priveşte gălbenuşul blamat pe nedrept până de curând, în prezent nu există nicio cercetare ştiinţifică solidă care să demonstreze că nivelurile de colesterol din ouă sunt nesănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel