Ouăle crude trebuie depozitate în frigider, deoarece îşi pierd rapid proprietăţile, însă cum procedăm în cazul ouălor fierte?
Nu este recomandat să le depozităm într-un castron, pe masă, deşi culorile în care le-am vopsit de Paşte ne încântă.
Chiar dacă sunt fierte, ouăle trebuie ţinute la frigider, nu pe uşa acestuia, ci în interior. Astfel, dacă ouăle sunt fierte tari, pot fi consumate în siguranţă timp de o săptămână. Ouăle fierte pot fi păstrate doar câteva ore în afara frigiderului, potrivit Rador.
Oul de găină este considerat o sursă completă de proteine, conţine toţi aminoacizii necesari pe care organismul uman nu îi poate sintetiza singur.
Un ou fiert conţine aproximativ 12 g de proteine şi cantităţi semnificative de vitamine A, D şi E. În ceea ce priveşte gălbenuşul blamat pe nedrept până de curând, în prezent nu există nicio cercetare ştiinţifică solidă care să demonstreze că nivelurile de colesterol din ouă sunt nesănătoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News