Cât timp se fierb ouăle. Greșeala făcută de multe gospodine

Cât timp se fierb ouăle. Greșeala făcută de multe gospodine / Foto: Pixabay, de silviarita
Cât timp se fierb ouăle. Greșeala făcută de multe gospodine / Foto: Pixabay, de silviarita

Află în articol cât timp trebuie să fierbi ouăle.

Publicitate

A mai rămas puțin până la Paște, iar gospodinele vopsesc în Joia Mare ouă roșii. Puține dintre ele știu însă cât timp trebuie fierte ouăle, astfel încât acestea să fie exact așa cum le preferă membrii familiei: moi, medii sau tari. Se întâmplă adesea ca gălbenuşul oului fiert să nu fie galbenul la care te-ai fi aşteptat, ci să fie verzui? Acesta este rezultatul reacţiei dintre sulful existent în albuş şi fierul din gălbenuş, reacţie care apare atunci când oul este gătit prea mult, scrie Realitatea.net.

Sunt câțiva pași importanți de urmat atunci când fierbeți ouăle. Mai întâi, puneți ouăle într-un vas suficient de încăpător încât acestea să stea într-un singur strat, să nu aveţi ouăle unul peste altul. Adăugaţi suficientă apă încât acestea să fie acoperite.  Ouăle se bagă în apă abia după ce aceasta începe să clocotească, nu atunci când e rece. Imediat ce le-ați pus în vas, porniți cronometrul. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece, puţin dacă vreţi să le consumaţi calde, mai mult dacă le veţi servi reci.

Cât timp se fierb ouăle

Ou fiert moale - 3 minute. Gălbenuşul oului este un lichid gros, iar; albuşul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru

Ou fiert-mediu - 12 minute. Albuşul este ferm, dar nu uscat, iar gălbenuşul nu este umed, dar nici complet uscat.

Ou fiert tare - 15 minute. Gălbenuşul nu este deloc umed, iar albuşul este ferm peste tot, fără a avea consistenţă de cauciuc.

Cum recunoști vopseaua tipografică de înroșit ouă. Este foarte TOXICĂ

Românii ar trebui să fie foarte atenți atunci când cumpără vopsea de ouă deoarece ouăle s-ar putea transforma în pericolul de pe masa de Paște dacă vopseaua este una toxică. În continuare veți afla cum să recunoașteți vopseaua tipografică de înroșit ouă, considerată foarte periculoasă. Deși face ouăle să arate spectaculos, cu o culoare intensă, lucioasă, conține plumb și poate duce la îmbolnăviri deosebit de grave. Vopseaua tipografică poate conține chiar metale grele care pătrund prin coaja oului și afectează calitatea alimentului. Substanțele toxice conținute în vopsele trec prin coaja poroasă a ouălor și pătrund în albuș. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel