Cât timp se fierbe broccoli. Greșeala pe care ai făcut-o până acum: Nimeni nu a crezut

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Iată cât timp trebuie să fierbi broccoliul. 

Alegeri prezidentiale 2024

Broccoli este unul dintre candidații perfecți atunci când vine vorba de un stil de viață sănătos. O ceșcuță de broccoli conține potasiu, fier, calciu, magneziu, dar și vitaminele K, C și A. Conține, de asemenea, un compus ce reduce estrogenul în exces, în cazul bărbaților.

Datorită proprietăților sale nutriționale fascinante, broccoli este un aliment pe care îl putem face în multe feluri: fie aburit, gratinat, în salate etc. În plus, această legumă se prepară destul de rapid și de simplu. Partea puțin complicată este timpul de fierbere. 

Cum trebuie să procedezi

 

Metoda ideală de a găti broccoli este la aburi, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Illinois, care au studiat toate metodele, dar și cantitatea de nutrienți rămasă după gătire. 

Pentru ca leguma să își păstreze culoarea verde deschis, broccoli trebuie să stea la aburi 2 până la 4 minute. Ce trece de 6 sau 7 minute determină diminuarea enzimelor cu proprietăți anti-cancer.

Umple o treime dintr-o oală cu apă și fierbe apa. Pune broccoli într-o strecurătoare mai mică, apoi așază strecurătoarea deasupra vasului cu apă, astfel încât apa să nu atingă leguma. Acoperă și lasă timp de 2 până la 4 minute, potrivit DC MEDICAL.RO

Broccoli, beneficii ascunse pentru sănătate

"Broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer", explică medicul nutriționist Mihaela Bilic în rubrica de știri surprinzătoare despre mâncare. 

"Broccoli pentru durerile de stomac.

În 2005, Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

"Nimeni nu a crezut..."

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer.", potrivit dr. Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel