Pâinea este un aliment care poate fi consumat în orice moment al zilei: la micul dejun, prânz și cina.
Publicitate
Uneori, ajungi să ai un surplus de pâine și nu vrei să o arunci, ci să o congelezi. Dept urmare, te întrebi: cât timp poate fi păstrată pâinea în congelator? Cum trebuie să congelezi corect pâinea? Cum se dezgheață pâinea după ce a fost scoasă din congelator?
Dacă tot nu ai găsit răspunsul, iată toate informațiile necesare pe care trebuie să le știi. Fie că ești fan al pâinii de casă sau al baghetei tradiționale de la brutăriile locale, apreciezi pâinea pentru prospețimea și aspectul crocant.
Pentru a evita să arunci pâinea, există o soluție pe cât de eficientă, pe atât de practică: congelarea ei. Această metodă simplă și eficientă face posibilă calibrarea consumului de pâine în timpul fiecărei mese.
Două salate uimitor de delicioase cu struguri. Prepară-le pentru masa de Revelion
Pâinea poate fi congelată aproximativ 1 lună fără să-și piardă prospețimea și gustul. Cu toate acestea, pâinea nu poate fi congelată la infinit: își va pierde gustul și chiar va absorbi mirosurile altor alimente.
Pentru a congela pâinea, trebuie să urmezi niște pași. Astfel, pâinea nu-și va pierde din prospețime și din valorile nutritive.
Lasă pâinea să se răcească înainte de a o congela. Fie că este scoasă direct din cuptor sau adusă de la brutărie, pâinea trebuie să se răcească, mai întâi, înainte de congelare. După ce a ajuns la temperatura camerei, pâinea poate fi congelată.
Trucul pentru a face clătite delicioase: ai nevoie doar de o sticlă
Taie pâinea pentru o congelare optimă. În funcție de spațiul disponibil în congelator, poți tăia pâinea fie în jumătate, fie în mai multe felii. Această acțiune este practică și permite să raționalizezi porția zilnică de pâine.
Utilizează recipientul potrivit pentru congelarea pâinii. În acest caz, poți opta pentru o cutie etanșă, folie de plastic sau o pungă de congelare. Dacă optezi pentru aceasta din urma, nu ezita să scoți aerul pentru a preveni uscarea pâinii.
Alege temperatura potrivită pentru congelarea pâinii. Pentru a asigura înghețarea corespunzătoare a unei pâini, se recomandă verificarea temperaturii congelatorului. Acesta trebuie setat la minim -18°C.
Salată de varză, ca la restaurant: secretele pregătirii unei gustări suculente și gustoase
Pentru a dezgheța corect pâinea, ai la îndemână câteva soluții.
Decongelează pâinea în aer liber. Scoate pâinea din congelator și pune-o pe un grătar, astfel încât să se dezghețe, încet, la temperatura camerei. În funcție de volum și dimensiune, pâinea se de va dezgheța între 30 de minute și o oră.
Decongelează pâinea în cuptor. Dacă îți place pâinea cu o coajă crocantă, scoate pâinea din congelator, lasă-o câteva minute la temperatura camerei, apoi pune-o în cuptorul preîncălzit la 200°C. Ține pâinea în cuptor 5 minute, apoi oprește cuptorul și lasă pâinea să stea înăuntru încă 5 minute. În cele din urmă, scoate pâinea din cuptor și lăsă-o să se răcească, câteva clipe, înainte de a o savura.
Decongelează pâinea în cuptorul cu microunde. Este metoda ideală dacă te grăbești sau dacă ai musafiri nepoftiți. Pune pâinea congelată pe o farfurie și dă-o în cuptorul cu microunde, la puterea maximă, aproximativ 30 de secunde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu