Salată de vară. Rețeta perfectă pentru zilele toride

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei o salată de vară hrănitoare și ușor de făcut, poți încerca această rețetă.

Ingrediente:

2 roșii mari, tăiate cubulețe
1 castravete mediu, tăiat cubulețe
1 ardei gras (rosu sau galben), tăiat cubulețe
1 ceapă mică sau jumătate de ceapă roșie, tăiată mărunt
1 avocado coptr, tăiat cubulețe
100g brânză feta sau brânză de capră, mărunțită
50g măsline negre sau verzi, fără sâmburi
o mână de frunze de salată verde (mix de salată sau salată iceberg)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 lingură oțet balsamic sau zeama de la ½ lămâie
sare și piper după gust
oregano sau alte ierburi aromatice, opțional

Cum se prepară

Spală bine legumele și frunzele de salată. Lasă-le să se scurgă bine sau folosește un prosop de bucătărie pentru a le șterge ușor. Taie toate legumele și brânza în cubulețe potrivite și adaugă-le într-un bol mare. Adaugă măslinele în bol și amestecă ușor pentru a combina ingredientele.

Într-un castron mic, pregătește dressingul din ulei de măsline, oțet balsamic sau zeama de lămâie, sare și piper. Amestecă bine ingredientele dressingului. Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor pentru a îmbrăca toate ingredientele în aromele dressingului. Dacă dorești, poți adăuga oregano sau alte ierburi aromatice pentru un plus de gust.

Lasă salata de vară la frigider timp de aproximativ 15-30 de minute pentru ca aromele să se combine și să se intensifice. Servește salata de vară proaspătă ca garnitură la diverse feluri de mâncare sau ca o salată delicioasă și sănătoasă de sine stătătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel