Cătălin Drulă: După demisia lui Marius Budăi trebuie să urmeze Gabriela Firea

Drulă
Drulă

„După demisia lui Marius Budăi trebuie să urmeze Gabriela FireaDupă demisia lui Marius Budăi trebuie să urmeze Gabriela Firea”, a zis Cătălin Drulă.

Preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă, a transmis joi că demisia lui Marius Budăi de Ministerul Muncii trebuie să fie urmată de cea a Gabrielei Firea, care deţine portofoliul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse.

'După demisia lui Marius Budăi trebuie să urmeze Gabriela Firea. Fiecare zi de întârziere înseamnă sfidare şi dispreţ faţă de românii revoltaţi de ororile din Voluntari. Premierul Ciolacu are datoria să o demită pe Firea. Oricâte calcule cinice îşi fac în spate, acestea nu pot trece înaintea unui gest necesar şi obligatoriu. Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa Guvernului', a scris Drulă, pe Facebook.

Marcel Ciolacu a făcut primele declarații după demisia lui Marius Budăi.

„Este evident că şi la ședința de guvern de astăzi cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități. Este cât se poate de clar, evident că dintr-un cumul de factori care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial.

Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situații care probează faptul că această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț, deseori chiar prin suferințe crunte, provocate seniorilor noștri. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit atât de crunt. Așa ceva se va sfârși oricât de multe şi de dure schimbări va trebui să facem.

Am avut astăzi de dimineață o discuție cu domnul ministru al muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Rezultatul preliminar pe care l-am solicitat la nivel național arată că, după verificarea a aproape 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise.

Aș dori să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale”, a zis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel