Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat că cea mai mare greşeală a social-democraţilor a fost lipsa de decizie pe proiectul de amnistie şi graţiere, lucru cerut şi de electorat, dar şi ce ar trebui să se schimbe în partid după prezidenţiale.
Publicitate
"Cred că a displăcut electoratului nostru faptul că ce se putea face într-o jumătate de oră a durat 6 ore. Decizia de demisie a dnei preşedinte şi a celorlalţi se putea face repede, nu trebuia să facem circ. Eu spun aşa, în mod normal când o echipă pierde un meci, un război, o luptă, aşa a fost din moşi strămoşi, se dă la o parte şi vin alţii. Aşa e viaţa! Nu spune nimeni că echipa e incompetentă, că nu şi-a făcut treaba. Elegant era ca toţi cei care au pierdut să demisioneze, să se dizolve în toata ţara organismele de conducere şi să se facă din nou alegeri. Sper ca cei din judeţe care au pierdut alegerile să facă un pas în spate, să facem alegeri şi să punem oameni noi în loc", a declarat deputatul PSD.
"Cred că greşeala cea mai mare, dacă e să pornim din istoria greşelilor, a fost că nu am dat amnistia şi graţierea când a cerut-o toată lumea după abuzurile din justiţie. Dacă nu le plăcea această idee celor din opoziţie, asta e. Noi am fi terminat într-o zi ce ne-am chinuit 2 ani jumătate. La comisia specială, 80 la sută din modificări au fost cerute de magistraţi, nu sunt făcute de parlamentari. Marile asociaţii ale magistraţilor au fost pentru aceste lucruri. Să nu credeţi că trebuie să susţinem abuzurile. Cei care au ieşit în stradă sunt mai securişti, cei care au învăţat legea au susţinut, pentru că nimeni nu trebuie să susţină ca un om nevinovat să fie condamnat. Aceste modificări erau necesare, voi susţine toată viaţa asta. Modificările care pot aduce un plus, în sensul că procuroriii şi judecătorii pot judeca onest, nu pe bileţelele de la securitate, nu pe dosare făcute de SRI.
A fost o greşeală lipsa amnistiei pentru că atunci când vezi abuzuri, trebuie să tragi o linie. A fost cerută de toată lumea! Faptul că nu am dat-o s-a repercutat asupra faptului că am discutat doi ani despre salvarea lui Dragnea şi nu l-am salvat. Nu au fost niciodată 600.000 de oameni în stradă, dar chiar şi dacă ar fi fost, e nesemnificativă cifra asta la 18 milioane de locuitori. Dar vă spun altceva. CCR a spus că amnistia şi graţierea este în apanajul Parlamentului, după referendumul făcut de actualul preşedinte", a mai spus Cătălin Rădulescu.
"Dna Dăncilă, nefiind un bun orator, nefiind obişnuită să vorbească în faţa microfoanelor, a avut mai multe deficienţe. Una dintre ele este faptul că în anumite discursuri ale dânsei au fost scrise cuvinte greşit, ca să ştiţi. Mie mi-a spus asta, poate va spune şi public cine a sabotat-o. Eu sunt obişnuit să şi citesc discursul înainte, dacă nu îl fac eu. Nu l-a citit, s-a întâmplat! A făcut greşeli omeneşti! Nu putem să îl punem pe Klaus Iohannis deasupra dnei Dăncilă. Dacă luăm discursul de la Bistriţa, în 12 minute a făcut aproape 70 de greşeli gramaticale. Nici Iohannis nu este un bun orator, nu sunt agramaţi niciunul dintre ei", a mai spus Cătălin Rădulescu.
"Eu nu cred că poate să fie un pesedist serios cel care se leapădă de preşedinţii sau conducerile de partid avute. Fiecare, în istoria noastră, a fost diferit şi trebuie să ni-i asumăm. Aşa e civilizat! Că a fost Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, sau alţii, ăştia au fost preşedinţii noştri. Suntem în altă epocă, avansăm şi tehnologic şi în alte feluri. Trebuie ca partidul să se reîntinerească, să fie aduşi oameni tineri, care fac o facultate", a declarat deputatul.
"Este necesar ca legea recursului compensatoriu să fie modificată, astfel încât cei cu fapte de violenţă, pedofilii, şi aşa mai departe să nu poată beneficia de lege. Această categorie de oameni trebuie să iasă din puşcărie la termen, nu mai devreme. S-a votat pe o chestiune pe care o ştiţi bine, dar pe care presa nu şi-o asumă niciodată. Dna Prună a spus în 2016 că plătim zilnic bani pentru că nu ţinem deţinuţii în condiţii europene, aşa că s-a votat pe fond de emoţie", a conchis Cătălin Rădulescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu