Prof. Dr. Cătălina Tudose, de la Spitalul Alexandru Obregia din București, invitata DCNews în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate”, a vorbit despre o problemă sensibilă cu care se confruntă mai ales cadrele medicale din Finlanda.
„De exemplu, problemele cu care se confruntă colegii din Finlanda sunt legate de faptul că tot mai mulți oameni vin devreme, foarte devreme (n.r. la medic), oameni în plină activitate. Se constată și îți dai seama 80 la sută că asta va fi (n.r. va suferi de o boală psihică). Semnele clinice importante vor fi peste zece ani", a spus Cătălina Tudose în cadrul interviului, precizând că este o mare dilemă, fiind foarte dificil să comunici în acest context.
„La Congresul de anul trecut, a fost cineva care exact asta spunea: cum faci față acestor situații. Spuneau că oamenii pare că primesc relativ bine. Sunt, într-un fel, clarificați, își aranjează viața pe următorii zece, 20 de ani, dar familiile și ceilalți doctori de la celelalte specialități au reacții foarte... nu pot să spun inadecvate. Sunt niște atitudini de contestare", a explicat Cătălina Tudose.
Este o mare problemă
„Și aici sigur este o dilemă: n-ai o terapie, omul știe cu zece ani sau chiar mai mult înainte. Eu știu dacă e fericit... e o mare problemă. (...) Depinde mult de educație, de stilul în care societatea funcționează", a mai spus Cătălina Tudose.
Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:
[citeste si]
DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News