Catastrofă aviatică în Rusia: 44 de morţi şi 8 răniţi - VIDEO

petrozavodsk_57665400
petrozavodsk_57665400

44 de persoane au murit luni seara în aterizarea ratată, pe o autostradă, a unui avion rusesc, în apropiere de aeroportul Petrozavodsk, în Karelia (nord-vestul Rusiei), a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia RIA Novosti. Accidentul este unul dintre cele mai grave  din ultimii ani pentru aeronautica rusă, după cel al avionului Tupolev 154 al companiei ruseşti Pulkovo, care s-a prăbuşit în Ucraina în 2006, provocând moartea a 170 de persoane.

" Potrivit ultimelor informaţii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit iar opt au fost rănite ", a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti.

Avionul, un TU-134 aparţinând companiei RussAir, a încercat să aterizeze cu puţin timp înainte de miezul nopţii pe o autostradă, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiaşi surse. În urma impactului, fuselajul aparatului s-a rupt şi avionul a luat foc.

Cadavrele erau împrăştiate pe autostradă, a declarat o sursă aeronautică pentru agenţia Interfax, precizând că avionul nu a lovit clădirile rezidenţiale în încercarea de a ateriza, scrie Mediafax.

Accidentul ar fi putut fi provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmiţki, citat de Interfax. O ceaţă densă acoperea regiunea în momentul aterizării avionului TU-134.

Youtube video image

Cei opt supravieţuitori ai catastrofei au fost spitalizaţi, unii dintre ei fiind în stare gravă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel