Adunarea Creditorilor, încă în curs de desfășurare, a hotărât să permită apariția Academiei Cațavencu până în data de 16 septembrie, în speranța că publicația se va vinde până atunci, iar cei care au de încasat creanțe își vor recupera banii.
”Dacă nu se va găsi un cumpărător care să preia revista, firma va intra în lichidare, iar publicarea revistei se suspendă, ne-a declarat Florin Iaru, membru în Senatul Academiei. Creditorii vor ca prin vânzarea mărcii să-și recupereze integral sau total datoriile. Academia Cațavencu se autofinanțează, dar ne grevează datorii istorice”. Ce se întâmplă cu publicația dacă se vor găsi cumpărători doar din zona politică, l-am întrebat pe Florin Iaru? ”Cred că se poate vinde, în fond creditorii doresc să facă o afacere, dar o parte dintre redactori vor pleca. Eu, personal, căci nu pot vorbi pentru alții, voi părăsi redacția instantaneu, dacă revista intră pe mâna unui politician”.
De Ce susține Kamikaze că Academia Cațavencu nu mai are dreptul să apară
Adunarea în care s-a hotărât soarta revistei a fost una tensionată, nu atât din cauza divergențelor între creditori, cât din cauza atmosferei pe care o făceau, din sală, jurnaliști de la o publicație concurentă. Marius Borțea, Cătălin Prisacaru și Alexandru Căutiș sunt cei trei jurnaliști de la Kamikaze, care au cerut în câteva rânduri suspendarea apariției Academiei Cațavencu. ”Când s-a spus că activitatea va continua, au sărit din sală: e ilegal, trebuie să se închidă, ne-a declarat Iaru”.
De remarcat că Alexandru Căutiș este jurnalistul care susține că a urmărit activitatea din jurul vilei lui Vântu și l-ar fi fotografiat pe Mircea Geoană intrând la ”spa”, cu puțin timp înaintea celui de-al doilea tur de scrutin din 2009. Vigilența lui Căutiș a oferit lui Traian Băsescu cel mai important ”argument” în disputa televizată cu Geoană, care l-a propulsat la cel de-al doilea mandat.
Citeşte şi:
140.000 de euro, valoarea brandului Academia Caţavencu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu