Câte apeluri la 112 au semnalat prezenţa și posibile atacuri ale urșilor în 2024

Sursa Foto: @wirestock / FreePik
Sursa Foto: @wirestock / FreePik

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a comunicat câte apeluri au fost făcute în 2024, care anunțau prezența urșilor.

Peste 2.200 de apeluri care anunţau prezenţa unor urşi, inclusiv posibile atacuri ale acestora, au fost efectuate la numărul de urgenţă 112 în acest an.

Ce arată graficul transmis de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. A crescut numărul de apeluri la 112

Conform unui grafic transmis, miercuri, de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), se poate observa o creştere a numărului de apeluri la 112 care anunţă prezenţa unor urşi. Vorbim aici inclusiv despre posibile atacuri ale acestor animale sălbatice. În anul 2019 au fost înregistrate 1.654 apeluri, în 2020 au fost făcute 1.757 apeluri, în 2021 au fost  6.269 apeluri, în 2022 au fost înregistrate 3.473 apeluri, iar de la începutul anului 2024 şi până în prezent au fost 2.264 de apeluri.

Citește și articolul - Clipul de 90 de secunde care arată cine e de vină pentru ”invazia” urșilor. Lecția primită de la tata când aveam 5 ani

O tânără a fost omorâtă de un urs, pe traseul Jepii Mici

Amintim faptul că o tânără în vârstă de 19 ani, din Iaşi, a fost omorâtă, marţi, de un urs pe traseul Jepii Mici. Echipele de intervenție au afirmat faptul că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animalul sălbatic. Recuperarea trupului acesteia a fost extrem de problematică, din cauza prezenţei în zonă a animalului, care ulterior a fost împuşcat.

"Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenţi la faţa locului, întrucât a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenţie constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împuşcarea acestuia, lucru care s-a şi realizat", a transmis, la acel moment, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova. Vezi mai multe detalii aici!

De asemenea, acest caz scoate la iveală impotența autorităților, însă și o latură nevăzută a industriei de activiști care luptă pentru drepturile animalelor. De exemplu, aducem în discuție pe fostul consilier onorific al premierului României Florin Cîțu, Gabriel Păun. Vezi detalii aici despre cât câștigă "protectorul urșilor", Gabriel Păun, fondator Agent Green!

Citește și articolul - ”Au rescris Scufița Roșie”. Val Vâlcu, tăios în problema urșilor din România: Salvaționiștii de cafenea au văzut doar ursul de pluș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel