Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a comunicat câte apeluri au fost făcute în 2024, care anunțau prezența urșilor.
Peste 2.200 de apeluri care anunţau prezenţa unor urşi, inclusiv posibile atacuri ale acestora, au fost efectuate la numărul de urgenţă 112 în acest an.
Conform unui grafic transmis, miercuri, de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), se poate observa o creştere a numărului de apeluri la 112 care anunţă prezenţa unor urşi. Vorbim aici inclusiv despre posibile atacuri ale acestor animale sălbatice. În anul 2019 au fost înregistrate 1.654 apeluri, în 2020 au fost făcute 1.757 apeluri, în 2021 au fost 6.269 apeluri, în 2022 au fost înregistrate 3.473 apeluri, iar de la începutul anului 2024 şi până în prezent au fost 2.264 de apeluri.
Amintim faptul că o tânără în vârstă de 19 ani, din Iaşi, a fost omorâtă, marţi, de un urs pe traseul Jepii Mici. Echipele de intervenție au afirmat faptul că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animalul sălbatic. Recuperarea trupului acesteia a fost extrem de problematică, din cauza prezenţei în zonă a animalului, care ulterior a fost împuşcat.
"Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenţi la faţa locului, întrucât a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenţie constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împuşcarea acestuia, lucru care s-a şi realizat", a transmis, la acel moment, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova. Vezi mai multe detalii aici!
De asemenea, acest caz scoate la iveală impotența autorităților, însă și o latură nevăzută a industriei de activiști care luptă pentru drepturile animalelor. De exemplu, aducem în discuție pe fostul consilier onorific al premierului României Florin Cîțu, Gabriel Păun. Vezi detalii aici despre cât câștigă "protectorul urșilor", Gabriel Păun, fondator Agent Green!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci