Nutriţioniştii avertizează că, în fiecare an, un om ajunge să consume o cantitate mare de E-uri.
[caption id="attachment_353547" align="alignleft" width="310"] foto: forbes.ro[/caption]Potrivit lui Gheorghe Mencinicopschi, anual consumăm până la 7 kilograme de E-uri.
Cei mai mulți aditivi sunt utilizați pentru cosmetizarea alimentelelor, precum coloranții, aromatizanții sau îndulcitorii, nu pentru conservarea acestora. Anual se folosesc 20.000 de tone de îndulcitori la nivel mondial.
„Unele E-uri devin toxice dacă sunt asociate. Mâncăm zeci de chimicale care interacționează cu fumatul, alcoolul, medicamentele sau chiar cu ingredientele alimentelor” a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru România TV.
Mencinicopschi a mai spus că există și alimente care nu conțin E-uri, cum sunt legumele și fructele în stare proaspătă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu