Câte milioane de oameni se află în spatele protestatarilor

univer
univer

Mișcările de protest din ultimele 13 zile au adus în Piața Universității din Capitală  și în cele peste 70 de localități din țară cîteva zeci de mii de oameni. Se pune totuși întrebarea, câți români se află  în spatele acestor protestatari, care, în ciuda vremii nefavorabile, nu au renunțat la proteste.

Câți oameni sunt nemulțumiți de actuala Putere? Aceasta este întrebarea care îi frământă de 13 zile pe cei de la PDL .

Tot ei au încercat diverse răspunsuri, de regulă rezultând că pentru câteva sute de nemulțumiți nu trebuie să-ți faci griji.

Președintele Traian Băsescu , în intervenția lui cu românii, a declarat însă că știe că în spatele celor câteva sute de nemulțumiți aflați la vedere sunt alte milioane de români.

Ce știe președintele?

Înafară de rapoartele venite de la serviciile secrete, un alt indicator clar și fără dubii este audiența înregistrată de televiziunile de știei în ultimele 13 zile.

Mai interesant este faptul că telespectatorii s-au polarizat, Antena3, singura televiziune anti Putere a adunat milioane de telespectatori, unii chiar migrând de la televiziunile generaliste cum ar fi Pro Tv sau Antena 1. Așa se face că Antena 3 a trecut în mai multe zile pe primul loc în ceea ce privește audiența, depășind Pro Tv, lucru în premieră de la existența televiziunilor de nișă. În zilele de tensiune maximă în stradă, Antena 3 nu numai că a depășit Pro TV, ci audiența a fost dublă. Și asta în condițiile în care, serile, Pro Tv avea un rating de peste 10 puncte în timpul jurnalului de știri de la ora 19, dar și după acesta pe durata filmului artistic. Scăderea dramatică a audienței a determinat Pro Tv să recurcă la o modificare de grijă, jurnalul de la ora 19, prelungindu-se în urmă cu 2 zile, și pe durata filmului artistic.

Audiență enormă la emisiunile care critică Puterea

Audiențele mari nu se mai înregistrează doar seara, ci și în timpul zilei.De pildă, ieri, 25 ianuarie, la ora 13, Antena 3 înregistra o audiență de 5, 5 puncte, în timp ce Pro tv avea doar 3 puncte, iar Antena 1, 4 puncte. La ora 13.45, Antena 3 avea o audiență enormă de 6, 2 puncte, în timp ce Pro tv și Antena 2 aveau doar 2, 5. Diferența se menține și la ora 19. La aflarea veștii tragice a morții actorului Emil Hossu, Antena 3 avea o audiență de peste 10 puncte, în timp ce știrile Pro tv aveau în jur de 8 puncte.

Pe de altă parte, toate celelalte televiziuni de știri la un loc – adică B1, Realitatea Tv, România TV, TVR info – nu au reușit să ajungă la audiența Antenei 3.

Analiștii mass media susțin că acest lucru demosntrează fără tăgadă faptul că românii nemulțumiți, dar care nu ies în stradă, au migrat către Antena 3 pentru a se informa.

Cu alte cuvinte, mesajul pentru liderii PDL care susțin că numărul nemulțumiților este mic, este următorul- nu mai manipulați opinia publică, în fiecare minut milioane de teelspactatori privesc la ce spuneți.

Citește și:

“V-aţi bătut joc de popor, ţara asta nu-i vapor! Ascultă noul imn al protestatarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel