Câte minute pe zi ar trebui să ne jucăm cu pisica pentru a o ţine departe de depresie

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ştiai că e indicat să te joci în fiecare zi cu pisica ta pentru a-i menţine un psihic sănătos? Aşa cum câinele are nevoie de plimbare zilnic, le fel şi pisicile vor activitate, mişcare... şi cum altfel e mai potrivit decât sub formă de joacă?

Este important să vă jucați cu pisicile în mod regulat pentru a le menține sănătoase și fericite. Proprietarii de pisici sunt sfătuiţi să-şi acorde cinci minute pe zi pentru a se juca cu pisicile lor în scopul îmbunătăţirii sănătăţii fizice şi a bunăstării mentale a micuţelor feline. De la puii până la cele în vârstă, pisicile adoră să se joace şi, deopotrivă, au nevoie de stimulare fizică şi mentală zilnică pentru a rămâne în formă, notează yourcat.co.uk. Dacă se plictisesc, pisicuţele vor începe să strice lucruri prin casă, să-şi caute singure de joacă şi astfel canapelele şi draperiile tale s-ar putea să aibă de suferit.

Iată câteva sfaturi din partea specialiştilor:

Observați comportamentul pisicii: Fiecare pisică are preferințe diferite în ceea ce privește jocurile și nivelul de interacțiune. Observați cum reacționează pisica la jucării și la contactul cu voi. Dacă pare entuziasmată și activă, înseamnă că îi face plăcere să se joace.

Sesiuni scurte și dese: Este mai eficient să aveți câteva sesiuni scurte de joacă pe parcursul zilei decât o singură sesiune de jumătate de oră. Pisicile pot obosi rapid, așa că este important să le oferiți pauze.

Jucării variate: Pisicile se plictisesc ușor, așa că oferiți-le o varietate de jucării, cum ar fi mingi, jucării cu pene, jucării care fac zgomot etc. Agitaţi jucăriile în faţa lor pentru a le menține interesul.

Interacțiune umană: În afară de jucării, pisicile adoră interacțiunea directă cu stăpânii lor. Mângâierea, perierea și chiar conversațiile blânde pot fi forme minunate de joc și stimulare mentală pentru ele.

Exerciții fizice: Multe pisici au nevoie de exercițiu fizic pentru a preveni obezitatea și alte probleme de sănătate. Jucați-vă cu ele în mod activ, folosind jucării care le fac să sară, să se caţere și să alerge.

Răbdare: Unele pisici pot fi mai rezervate sau mai puțin interesate de joc. Este important să respectați ritmul lor și să nu le forțați să se joace dacă nu au dispoziție.

În general, puteți aloca aproximativ chiar şi numai minute de joc activ cu pisica dumneavoastră, însă e important să o faceţi de mai multe ori pe zi. Totuși, fiecare pisică este diferită, așa că urmăriți semnalele ei și ajustați timpul de joc în consecință.

La data de 8 august, în fiecare an, este celebrată Ziua Internaţională a Pisicii, la iniţiativa Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare - IFAW) şi a unor grupuri care militează pentru drepturile animalelor. Ziua Internaţională a Pisicii este marcată anual începând cu anul 2002, iar din 2020 organizaţia International Cat Care (iCatCare) a lansat propunerea stabilirii unei teme pentru această zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel