În cazul care niciodată nu știi exact cât timp să fierbi ouăle, trebuie să fii atent la aceste sfaturi. În felul acesta, vei avea un rezultat perfect. Uite unde ai greșit până acum.
În cazul în care gălbenuşul oului fiert este verzui, înseamnă că oul a fost este prea mult timp ținut pe foc. Pentru a nu mai face această greșeală, trebuie să știi câte minute să îl fierbi.
Așadar, alegeți un vas suficient de mare, astfel încât apa să acopere ouăle. Ele nu trebuie să stea unele peste altele. În momentul în care în apă apar bule pe margine, după ce o puneți la fiert și ouăle se mișcă ușor, opriți focul. Acoperiți vasul și cronometrați.
În cazul în care vreți ca ouăle să iasă moi, le lăsați în apă timp de trei minute. Dacă le preferați tari, timpul este de 12-15 minute, potrivit impact.ro. După ce ați făcut asta, pune-ți ouăle în apă rece, în cazul în care vreți să le consumați calde. Dacă le vreți reci, le puteți lăsa în apa rece mai mult timp. Pentru un ou fiert mediu, trebuie să stea în apă în jur de 12 minute. Astfel veți obține un albuș ferm, dar nu uscat. Gălbenușul nu este umed, dar nici complet uscat.
Vezi și: Cum faci CHIFTELE RUSEȘTI. Rețeta specială: ies foarte gustoase!
Cât se fierbe mămăliga. Așa îți va ieși perfect! Cea mai bună rețetă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News