Catedrala din Tărgoviște, duminica a VII-a după Rusalii

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în ziua de 23 iulie 2023, la Catedrala din Târgoviște, cu prilejul duminicii a VII-a după Rusalii.

În prezența numeroșilor credincioși prezenți, în cadrul sfintei slujbe, Înaltul Ierarh a hirotonit, întru diacon, pe tânărul Ioniță Nicolae Valentin, pe seama Parohiei Bolovani, Protoieria Titu. Acesta este absolvent de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația pericopei evanghelice a duminicii, referitoare la vindecarea a doi orbi și a unui mut, arătând că minunile reprezintă acele fapte pe care Fiul lui Dumnezeu le săvârșește în cadrul procesului continuu de restaurare a omului în starea sa cea dintâi, de reînnoire și de repunere a sa în drepturi, fiindcă, după căderea în păcat, el nu mai are forța și puterea de a se vindeca. Astfel, Mântuitorul a săvârșit acele vindecări ca expresie a iubirii Sale milostive, pentru ca omul să nu mai fie orb, ci să vadă frumusețea lui Dumnezeu, a lumii și a aproapelui, precum și să nu mai fie mut, ci să povestească mereu cât bine i-a făcut lui Domnul. Urmând acestei pilde și noi avem datoria să facem totul pentru a alina suferințele și necazurile aproapelui, fiindu-i alături în încercări, pentru că niciodată nu trebuie să fim indiferenți față de cei aflați în suferință și în necazuri.

Înaltul Ierarh a arătat și că, asemenea fariseilor din trecut care criticau tot ceea ce Domnul făcea, toți cârtitorii și calomniatorii vremurilor noastre, mai cu seamă cei ce se folosesc de rețelele de socializare pentru a-și manifesta hidoșenia și vitriolica lor răutate, pentru ca să lovească, să inventeze și să rănească, ies din logica lui Dumnezeu, a iubirii de aproapele și a bunului simț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel