”Câteva gânduri la final de drum” despre echipa națională circulă pe Internet. "Așa-s făcute legendele. Cenușăreasa mea a plecat cu capul sus"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol mesajul întreg.

România și-a încheiat aseară drumul de la EURO 2024, după ce a pierdut meciul cu Olanda din optimi.

George Schimmerling, un român stabilit în Israel care se prezintă drept "mai mult decât un blogger, mai puțin decât un scriitor", a scris pe Facebook ”câteva gânduri la final de drum”, care acum circulă pe Internet, unii internauți preluând mesajul său.

„Fotbalul nu a fost niciodată sportul celor sătui. Aceștia aveau tenisul, golful, squash-ul. Fotbalul a fost mereu sportul flămânzilor. Celor care nu se puteau gândi niciodată la ziua de poimâine pentru că erau prea preocupați de ziua de mâine.

Un mare scriitor spunea că un popor poate asimila doar acele povești pe care le poate transformă în legendă. Iar Zeul Fotbalului iubește legendele. De aceea a făcut ca o echipă, cu o valoare de piață de 78 de milioane de dolari, să depășească în grupă echipe cotate de 10 ori mai mult. Iar acea echipă a României conținea niște jucători despre care - spre rușinea mea - eu nici nu auzisem până atunci. Nu auzisem de Niță, Drăguș și as fi crezut că băiatul cu părul albastru este titlul unei cărți pentru copii. Dar așa-s făcute legendele. Cine auzise de Cenușăreasa înainte de balul acela la care fusese remarcată de prinț.

”Cenușăreasa mea nu va dansa cu prințul în finală”

România a pierdut astăzi, pentru că în fond și olandezii au flămânzii lor. Iar poveștile de viață ale lui Memphis sau Virgil - abandonați de tați in copilărie - nu sunt cu mult mai puțin impresionante decât cele ale lui Niță sau Rațiu. Chiar dacă unii cred că în Harlemul cel olandez disperarea are gust mai dulce decât în Ferentari.

Cenușăreasa mea nu va dansa cu prințul în finală. De fapt nu cred că cineva cu simțul măsurii își închipuia că acest lucru se va întâmpla. Dar Cenușăreasa mea a plecat cu capul sus. Și a arătat că este o invitată legitimă la balul celor mari chiar dacă averea ei în euro nu se compară cu a altora.

Și am văzut in campionatul ăsta mulți români fericiți. Și mândri. Iar imaginea care-mi va rămâne întipărită în suflet este a acelui băiețel care a alergat în teren cu 2 minute înainte de finalul meciului să facă un selfie cu Niță, cel care și-a depășit condiția datorită fotbalului și a voinței. Iar în ochii acelui copil nu era nici o diferență între Niță și Ronaldo. MULȚUMESC BĂIEȚI !”, a scris George Schimmerling.

Citește și: Reacția lui Gică Hagi, după înfrângerea tricolorilor în optimi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel