Câteva metode prin care poți încerca să te protejezi împotriva poluării și prafului saharian din București

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Poluarea reprezintă un factor tot mai presant în lumea de astăzi, iar acest lucru se aplică și României.

Deși țara noastră a rămas în urmă cu planurile care ar trebui să combată fenomenul poluării, românii care devin tot mai conștienți de mediul în care locuiesc iau tot mai multe măsuri.

În urmă cu câteva săptămâni, Bucureștiul și-a doborât propriul record în ceea ce privește poluarea aerului, milioane de oameni fiind puși în pericol. Capitala nu este singura locație cu un grad de poluare ridicat, aici fiind vorba despre majoritatea orașelor mari din România. Acum, după ce se adaugă și praful saharian, mulți dintre români ar trebui să aibă mai multă grijă - mai ales dacă obișnuiesc să facă mișcare printre blocuri sau zone puternic afectate de trafic.

Iată câteva dintre metodele prin care putem atenua efectele poluării din jurul nostru.

Sunt recomandate exercițiile de interior

Fie că vorbim despre depunerea de efort fizic la sală sau în casă, este important să fie evitate zonele în care traficul este unul aglomerat. Să faci exerciții în aer liber când poluarea este peste medie poate face mai mult rău decât bine.

Există o varietate de exerciții pe care le poți face acasă pentru a rămâne în formă.

Menține interiorul în siguranță


Nivelurile ridicate de poluare pot agrava și calitatea aerului în interior. Prin urmare, devine crucial să menții interiorul lipsit de poluare. Ar trebui să ții ușile și ferestrele închise. Încearcă să instalezi plante purificatoare de aer. De asemenea, se poate investi într-un purificator de aer. Acesta poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului în interior și la reducerea riscurilor pentru sănătate aduse de poluarea din jur.

Verifică ICA


ICA  înseamnă Indicele Calității Aerului, care măsoară nivelul de poluanți din aer. Este important să fii mereu informat. Acest lucru te va ajuta să iei măsuri de precauție înainte să fie prea târziu. Ziarele, telefonul mobil, radio-ul și televizorul te pot ajuta să fii la curent.

Folosește mască


Măștile faciale pot ajuta la reducerea expunerii la poluanți. Ele nu oferă protecție completă, totuși sunt destul de eficiente.

Când ești într-o zonă poluată, poartă o mască pentru a filtra particulele mai mari.

Adaugă superalimente în dieta ta


Diverse alimente pot stimula natural sănătatea plămânilor și imunitatea. Acestea te pot proteja de efectele adverse ale nivelurilor ridicate de poluare. Adaugă suficiente fructe, legume, nuci, leguminoase și grăsimi sănătoase în dieta ta. De asemenea, consumul de ceai verde și lapte de turmeric ar putea ajuta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel