Posesorii de carduri bancare sunt de nenumărate ori victime ale fraudei bancare. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, proprietarii unor astfel de portofele electronice trebuie să urmeze câteva reguli foarte importante.
Noile carduri trebuie semnate imediat ce se primesc în posesie, iar numerele conturilor de card, precum și numărul personal de identificare este necesar a fi păstrate într-un loc sigur.
Cardurile personale să fie periodic verificate, pentru a depista că nu lipseşte nici unul, iar documentele fiscale pe care ar putea fi afișate numerele de card - chitanţe, bilete de avion, itinerarii de călătorie - să fie distruse.
Codul PIN este indicat a fi memorat, iar companiile necunoscute spre care faceți plăți cu cardul să fie verificate. Nu se oferă informații despre conturi sau carduri și nimeni nu trebuie să cunoască parola cardului personal, deoarece cu ajutorul acestor informații se poate înainta o cerere de emitere pentru un nou card de credit, fraudă care se depistează destul de târziu, când în contul respectiv se acumulează datorii destul de mari.
Pentru asemenea situații, se reclamă imediat situația la bancă, pentru a se lua măsuri de contracarare a fraudei în timp util.
Citește și:
Blocaj în sistemul bancar de sărbători, după un atac la cardurile românilor
Cardurile a 17.000 de clienţi ai CEC Bank, blocate din motive de securitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu