Câți bani câștigă oamenii care „antrenează“ ChatGPT

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Unii angajați care „antrenează“ inteligența artificială au oferit detalii despre munca pe care o depun pentru ca roboții precum Chat GPT să ofere răspunsurile pe care le dorim.

Alexej Savreux, un tânăr de 34 de ani din Kansas City, spune că a avut mai multe job-uri de-a lungul anilor, de la prepararea de sandvișuri fast-food, până la a fi custode și transportator de vechituri, conform NBCNews.

În prezent, însă, munca lui este mai puțin practică: el este antrenor de inteligență artificială.

Savreux face parte dintr-o armată ascunsă de lucrători contractuali care au desfășurat munca de a preda sistemelor AI cum să analizeze datele, astfel încât să poată genera tipurile de text și imagini care i-au uimit pe oameni folosind produse nou populare precum ChatGPT. Pentru a îmbunătăți acuratețea inteligenței artificiale, a etichetat fotografiile și a făcut predicții despre textul pe care aplicațiile ar trebui să îl genereze.

Salariul este de minim 15 dolari pe oră, fără alte beneficii.

Savreux și alți contractori au petrecut nenumărate ore în ultimii ani predând sistemului OpenAI pentru a oferi răspunsuri mai bune în ChatGPT. Feedback-ul lor satisface o nevoie urgentă și nesfârșită pentru companie și concurenții săi AI: furnizarea de fluxuri de propoziții, etichete și alte informații care servesc drept date de antrenament.

„Suntem muncitori groaznici, dar nu ar exista sisteme de limbaj AI fără el”, a spus Savreux, care a lucrat pentru startup-uri tehnologice, inclusiv OpenAI, compania din San Francisco care a lansat ChatGPT în noiembrie și a declanșat un val de publicitate cu privire la AI generativă.

„Puteți proiecta toate rețelele neuronale pe care le doriți, puteți implica toți cercetătorii pe care îi doriți, dar fără antrenori, nu aveți ChatGPT. Nu aveți nimic”, a spus Savreux.

Nu este o meserie care îi va da lui Savreux faimă sau bogății, dar este una esențială și adesea trecută cu vederea în domeniul AI, unde magia aparentă a unei noi frontiere tehnologice poate umbri munca lucrătorilor contractuali.

„O mare parte din discursul despre AI este foarte satisfăcător”, a spus Sonam Jindal, responsabilul programului pentru AI, muncă și economie la Partnership on AI, o organizație nonprofit cu sediul în San Francisco care promovează cercetarea și educația în jurul inteligenței artificiale.

„Dar ne lipsește o mare parte a poveștii: că acest lucru este încă foarte dependent de o mare forță de muncă umană”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel