Câți bani va primi ”în mână” angajatul român pe salariul minim pe economie după majorarea din iulie

FOTO: Freepik @katemangostar
FOTO: Freepik @katemangostar

Salariul minim pe economie va crește, în mod oficial, de la 1 iulie. 

Salariul minim brut pe economie va crește cu 400 de lei. Pe cartea de muncă, va fi 3700 de lei. Decizia părea bătută în cuie de mult în Executiv, dar în coaliția de guvernare au existat contre cu privire la această majorare. Așa s-a ajuns la situația în care 300 de lei să nu fie taxați. 

Ce înseamnă asta? Majorarea chiar se va resimți, majoritar, în buzunarul angajaților. 1,8 milioane de români vor beneficia de majorarea salariului minim de la 1 iulie. Net, față de cât câștigă acum, le va intra în buzunar mai mult cu 284 de lei. Un angajat va primi în mână în total 2.363 lei.

Acesta va fi doar un prim pas spre salariul minim european ce ar urma să se aplice din ianuarie 2025. 

”UE a stabilit noi norme la nivelul UE care promovează salarii minime legale adecvate în Europa și contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă și de traiale angajaților din Europa” arată www.consilium.europa.eu

”Statelor membre în care sunt prevăzute salarii minime legale li se solicită să instituie un cadru pentru stabilirea și actualizarea respectivelor salarii minime în conformitate cu un set de criterii clare.

Actualizările salariilor minime legale vor avea loc cel puțin o dată la doi ani (sau cel mult o dată la patru ani pentru țările care utilizează un mecanism de indexare automată)” mai arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel